Bătaia soră cu moartea aplicată de Poliţie şi Jandarmerie unor nevinovaţi a fost filmată. Imaginile sunt tulburătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru poliţişti şi patru jandarmi au fost audiaţi joi seara într-un dosar penal pentru purtare abuzivă, fiind acuzaţi că i-au bătut cu sălbăticie pe doi tineri, confundaţi cu un interlop urmărit internaţional. Surse apropiate anchetei au declarat că tot incidentul a fost filmat.

Doi tineri din Timişoara, dintre care unul este fratele vitreg al Biancăi Drăguşanu, au ajuns la spital în stare gravă după ce au fost bătuţi cu sălbăticie de un grup format din patru poliţişti şi patru jandarmi. Oamenii legii urmăreau un interlop cercetat într-un dosar DIICOT şi dat în urmărire internaţională când i-au confundat pe cei doi tineri.

Surse apropiate anchetei au declarat că întreaga operaţiune poiliţiştilor a fost surprinsă de o cameră de supraveghere a Primăriei Moşniţa. Înregistrarea a fost ridicată de procurori şi este acum probă în dosar. Sursele „Adevărul” susţin că din imagini se poate vedea cum tinerii confundaţi cu interlopul daţi în urmărire sunt bătuţi fără niciun motiv, neopunând rezistenţă în momentul în care au fost legitimaţi.

Aceleaşi surse au declarat că în înregistrare se vede cum cei doi tineri sunt daţi jos din maşină şi sunt culcaţi la pământ, iar după câteva zeci de secunde, fără ca tinerii să opună rezisenţă, jandarmii şi poliţiştii se năpustesc asupra lor, lovindu-i cu picioarele în timp ce erau culcaţi la pământ. „Dau toţi. Şi jandarmii şi poliţiştii. Îi lovesc repetat cu picioarele”, a explicat imaginile o sursă „Adevărul”.

„Imaginile sunt edificatoare”

Prim-procurorul Parchetului Militar Timişoara, Radu Ilina, a confirmat pentru „Adevărul” existenţa înregistrărilor. Radu Ilina a declarat că imaginile au fost ridicate imediat după incident. „Imaginile sunt edificatoare”, s-a limitat să spună prim-procurorul Parchetului Militar Timişoara, potrivit căruia cercetările continuă.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite