Banatul istoric, reîntregit de un proiect economic pe bani europeni

Banatul istoric, reîntregit de un proiect economic pe bani europeni

Banatul istoric cuprinde regiuni din ROmânia, Serbia şi Ungaria. FOTO: banaterra.eu

”Made in Banat” este o iniţiativă a Camerelor de Comerţ din mai multe oraşe din Banat, atât cel românesc, cât şi cel sârbesc,  menită să promoveze sub acest ”brand” produsele specifice regiunii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul este finanţat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Serbia şi are o durată de implementare de 18 luni, cu începere din noiembrie 2013. Partener - coordonator este Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, iar din proiect mai fac parte Consiliul Judeţean Timiş – prin Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială Timiş (ADETIM), Camera Economică Regională Pancevo, Camera Economică Regională Zrenjanin şi Camera Economică Regională Kikinda, ultimele trei din Republica Serbia.
 
Pe parcursul derulării proiectului se va elabora o procedură de acordare a brandului „Made in Banat”, de care vor putea beneficia toţi producătorii din zonă, în anumite condiţii. Se mai intenţionează crearea unei reţele de cooperare economică transfrontalieră, realizarea unei baze de date transfrontaliere comune şi unui site de internet pentru proiect. Vor fi organizate work-shopuri privind competitivitatea, evenimente de afaceri transfrontaliere, va fi realizată o expoziţie virtuală şi, în 2015, o conferinţă finală. Pe scurt, obiectivul proiectului este creşterea competitivităţii afacerilor mici şi mijlocii, atât din Romania cât şi din Serbia, care realizează produse specifice regiunii.
 
Citeşte şi:
 
 
citeste totul despre: