Băiat de 11 ani aflat în grija statului, găsit mort în casa de copii. O fată fugită din acelaşi centru a încercat să se sinucidă

Băiat de 11 ani aflat în grija statului, găsit mort în casa de copii. O fată fugită din acelaşi centru a încercat să se sinucidă

Sediul Centrului de Plasament "Casa noastră", judeţul Caraş - Severin FOTO infocs.ro

Un copil de 11 ani aflat în grija statului şi-a pus capăt zilelor chiar în camera sa din centrul de plasament în care se afla. Poliţia, dar şi Consiliul Judeţean în subordinea căruia se află Direcţia de Asistenţă şi Protecţia Copilului au declanşat o anchetă. La începutul acestui an, un raport oficial arăta grave nereguli în sistemul de protecţie a copilului din judeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un băiat de 11 ani, aflat în Centrul de Plasament „Casa Noastră” din Zăgujeni, judeţul Caraş-Severin, şi-a pus capăt zilelor, copilul fiind găsit spânzurat în camera sa din centrul de la Zăgujeni.

Băiatul a fost găsit decedat marţi seara, iar potrivit unor surse apropiate anchetei, înainte de a recurge la suicid, băiatul s-ar fi certat la fotbal cu un băiat mai mare care nu ar fi mai dorit să îl tundă. Surse judiciare au declarat, însă, că acest caz este tratat cu foarte mare seriozitate, existând suspiciuni că sucidul băiatului de 11 ani a avut alte motive decât cearta cu un băiat mai mare. Cazul este monitorizat cu atât mai mult cu cât, în urmă cu un an, o adolescentă plecată din acelaşi centru de plasament a încercat să se sinucidă aruncându-se de pe un bloc din Caransebeş.

În urma acelui caz, şefa Direcţiei Sociale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş- Severin, a fost sancţionată de Consiliul Judeţean Caraş-Severin pentru că, deşi a fost convocată la Consiliul Judeţean Caraş – Severin, în subordinea căruia se află instituţia, pentru a da detalii cu privire la tentativa de suicid a minorei, şefa DGASPC Caraş-Severin nu s-a prezentat la raport, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, care coordonează activitatea Protecţiei Copilului, aflând de cazul minorei din presă.

Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin Ionuţ Popovici a declarat că în cazul băiatului care s-a sinucis marţi la Zăgujeni au fost declanşate două anchete: una penală, a procurorilor, şi una administrativă. „Din păcate informaţia dumnevoastră este corectă. Este o tragedie care pe mine m-a afectat foarte mult. În acest moment organele abilitate fac cercetări, ceea ce mă îngrădeşte să dau mai multe informaţii. Şi Consiliul Judeţean desfăşoară în paralel o cercetare şi vă pot spune că nu voi avea milă absolut deloc faţă de vinovaţi. Voi lua cele mai dure măsuri care se impun”, a declarat vicepreşedintele CJ Timiş, Ionuţ Popovici.

Potrivit surselor „Adevărul”, băiatul care s-a sinucis la Zăgujeni mai are trei fraţi, internaţi în acelaşi centru. Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin a declarat că l-a cunoscut personal pe copilul mort la Zăgujeni, băiatul fiind un sportiv foarte bun.

Dezastrul de la centrele de plasament din Caraş-Severin

Un raport al Consiliului Judeţean Timiş a scos la iveală grave nereguli în centrele de plasament din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin. Comisia de control susţine că minorii aflaţi într-un centru de plasament din Reşiţa au avut în mai multe cazuri pediculoză, au fost abuzaţi fizic, verbal şi chiar s-a înregistrat un caz în care unei beneficiare i s-au făcut avansuri sexuale, de către un angajat care apoi şi-a dat demisia. În urma agresiunilor mai mulţi copii au afirmat că “se sinucid” sau “nu îşi mai doresc nimic de la viaţă”. VEZI AICI mai multe detalii despre neregulile. 

CITEŞTE ŞI:


Mamă arestată în timp ce-şi aştepta copiii la şcoală. Crima oribilă pentru care a fost condamnată la 15 ani de închisoare


Tata Gheorghe, un străbunic de poveste care îşi creşte strănepoata abandonată

citeste totul despre: