Bacalaureat 2016. Ce a scris un gamer la subiectul despre rolul jocurilor pe calculator, la proba scrisă la Română, la Bac: „Ne ajută să ne formăm”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emoţii mari pentru elevii de clasa a XII-a, care au susţinut luni prima probă a examenului de Bacalaureat 2016, la Limba şi Literatura Română. La unul din subiectele pentru profilul Real, elevii au avut de scris un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor. Chiar dacă mulţi elevi au scos în evidenţă efecetele negative  ale jocurilor, un gamer a scos în evidenţă  efectele pozitive.

Subiectele la Română au fost diferenţiate în funcţie de profil. Astfel, cei de la Real au primit la subiectul I un un text la prima vedere dintr-o piesă de teatru (Madona), iar la subiectul II elevii au avut de scris un text argumentativ despre rolul jocurilor de noroc în viaţa tinerilor. La subiectul III s-a cerut prezentarea viziunii despre viaţă şi lume într-un roman interbelic.

Consultaţi cu privire la modul în care au rezolvat subiectul referitor la jocurile pe calculator, mai mulţi elevi au declarat că au scos în evidenţă efectul negativ al acestora. Un elev a declarat, însă, că el a scos în evidenţă efectele pozitive. Ale jocurilor de pe calculator, telefon sau tabletă.

Bacalaureat 2016. ”Am scris că au un rol important în viaţa tinerilor”

„Am scris că au un rol important în viaţa tinerilor şi al tuturor pentru că ne ajută să ne formăm. E important să vedem mai mult pro-urile. Adevărul este că ne ajută destul de mult”, a declarat un elev care a declarat că este un gamer înrăit. Un coleg al gamer-ului a declarat că a scris despre efectele pozitive ale jocurilor, „cu multă minciună ca să primim punctele”. „Am spus că ne ajută să ne îmbunătăţim abilităţile de comunicare cu alţi oameni şi că dezvoltăm abilităţi în domeniul calculatoarelor. Ca efecte negative am spus că dezvoltă apariţa unor boli, ca obezitatea”, a declarat tânărul, care a mărturisit că nu crede în răspunsul pe care l-a dat.

„Mie mi se pare negativ. Tinerii nu mai au timp de viaţa de zi cu zi. Provoacă şi dependenţă şi probleme de sănătate. Sunt unele care dezvoltă, dar foarte multe jocuri sunt cu impact negativ”, a declarat o elevă care a dat BAC-ul la „Bredi”. „Tineretul din ziua de azi preferă să stea în casă şi să se joace pe calculator în loc să petreacă timpul cu prietenii sau să facă sport”, a declarat o elevă care s-a mutat din Spania în România în urmă cu doar un an, după şapte ani şi jumătate de stat în Spania.

„Am abordat şi o idee pro (n.r. jocuri), dar am mers pe ideea de contra. Nu sunt adeptul jocurilor pe calculator. Am colegi care sunt foarte disperaţi după jocuri pe calculator, investesc mulţi bani şi mi se pare aiurea”, a declarat unul dintre elevi.





Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite