Avalanşă de înscrieri la cursurile de limba japoneză în Timişoara. Peste 400 de persoane pe 40 de locuri

Avalanşă de înscrieri la cursurile de limba japoneză în Timişoara. Peste 400 de persoane pe 40 de locuri

Kansi Tsushima, fostul ambasador al Japoniei în România, s-a mutat la Timişoara

Încep cursurile de limba japoneză la Universitatea Politehnica din Timişoara, susţinute de Kanji Tsushima, fostul ambasador al Japoniei în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biblioteca Centrală a Universităţii Politehnica din Timişoara începe din 14 martie cursurile de limbă japoneză. Anunţul Anunţul a stârnit un interes uriaş din partea timişorenilor, peste 400 înscriindu-se încă din primele două zile, chiar dacă numărul de locuri era limitat la o grupă de 40 de persoane. 

Suprins de această adevărată avalanşă de înscrieri, Kanji Tsushima, fostul ambasador al Japoniei în România, a acceptat să formeze două grupe de câte 100 de persoane fiecare, cu care să înceapă cursurile.

„Sunt surprins de numărul mare al timişorenilor care doresc să înveţe limba japoneză. Mărturisesc sincer că nu mă aşteptam la un număr atât de mare de înscrieri. Mulţumim Excelenţei Sale Kanji Tsushima, fostul ambasador al Japoniei în România, pentru oportunitatea oferită timişorenilor de a studia limba japoneză, şi încă în mod gratuit, precum şi pentru efortul deosebit pe care l-a făcut, acceptând înfiinţarea unei a doua grupe de studiu, cu un număr crescut de cursanţi. Sperăm că aceste cursuri vor fi utile studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor sau chiar cadrelor didactice de la Universitatea Politehnica Timişoara, mai ales că instituţia noastră are relaţii de colaborare şi programe de schimburi de studenţi cu mai multe universităţi japoneze. De altfel, Excelenţa Sa Tsushima Kanji este un prieten mai vechi al UPT, unde a susţinut mai multe conferinţe pe teme de cultură şicivilizaţie japoneză, dar şi de comunicare diplomatică, la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism şi la cea de Comunicare şi Relaţii Publice", a declarat Viorel Şerban, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara.

Tsushima Kanji se declară îndrăgostit de România şi de cultura ţării noastre. A venit prima oară în România în 1965, la vîrsta de 21 de ani, ca să înveţe limba română. 

Toţi cei trei copii ai săi sunt născuţi în România. S-a pensionat în 2008 şi de atunci a venit aproape în fiecare an în România, iar până la urmă s-a hotărât să locuiască aici. 

Stabilit la începutul anului 2013 în Timişoara, oraş pe care l-a ales pentru multiculturalismul său, Kanji Tsushima citeşte foarte mult literatură română, a înfiinţat Asociaţia Culturală Yamato, al cărei preşedinte este, şi este cel care a introdus în România arta vechilor samurai, arta sabiei, fiind fondator al mişcării de Kendo şi Iaido.
 

citeste totul despre: