AUDIO Somat să-şi demoleze o terasă extinsă ilegal, celebrul bucătar Antonio Pasarelli avertizează: „O să măsor toate terasele din oraş”

AUDIO Somat să-şi demoleze o terasă extinsă ilegal, celebrul bucătar Antonio Pasarelli avertizează: „O să măsor toate terasele din oraş”

Un proiect al lui Antonio Pasarelli de la Timişoara este pus în pericol de o extindere ilegală a unei construcţii FOTO Facebook

Cunoscutul bucătar timişorean de origine italiană, Antonio Pasarelli, ar putea fi nevoit să îşi demoleze o terasă din Timişoara extinsă pe o suprafaţă mai mare decât cea închiriată de la primărie. Pasarelli a declarat că dacă va fi obligat să îşi demoleze terasa va pune ruleta pe toate terasele din Timişoara.

Primăria Timişoara i-a închiriat cunoscutului bucătar Antonio Pasarelli un teren de 90 de metri pătraţi de pe malul Begăi pentru o terasă pe care Pasarelli vrea să o construiască acolo. Problemele au apărut după ce s-a constatat că terasa depăşea cu 50 de metri pătraţi terenul pe care Pasarelli l-a închiriat. „S-a făcut o licitaţie şi bucata s-a luat cu Google Maps. Când m-am dus acolo să ridic terasa la mărimile potrivite am găsit un pom care nu îmi permitea să contruiesc. Am propus să îl înglobăm în terasă şi am venit la primărie să îmi permită să construiesc pe 140 de metri pătraţi”, a spus Antonio Pasarelli.

Printr-o adresă înaintată Consiliului Local Timişoara, Antonio Pasarelli a cerut ca suprafaţa închiriată să fie suplimentată. Mai mulţi consilieri locali au atras atenţia că acest lucru este ilegal, singura variantă în care Pasarelli poate să închirieze suprafaţa extinsă fiind aceea ca terasa să fie demolată, primăria să scoată la licitaţie noua suprafaţă, iar dacă va fi câştigător, vedeta de televiziune poate să îşi reconstruiască terasa.

Chiar dacă situaţia este destul de clară, consilierii locali au decis ca hotărârea să fie luată după consultarea juriştilor. Este puţin probabil, însă, ca juriştii să valideze solicitarea lui Antonio Pasarelli, astfel că bucătarul va fi nevoit fie să îşi demoleze parţial terasa, pentru a ajunge la suprafaţa închiriată, fie să o demoleze în totalitate şi să o reconstruiască pe noua suprafaţă dacă iese câştigător la licitaţie.

Antonio Pasarelli a declarat, însă, că dacă va fi nevoit să îşi demoleze terasa, va merge în instanţă şi va pune ruleta pe toate terasele din Timişoara pentru a vedea dacă respectă suprafeţele. „Problema nu este a demola terasa. Ei pe de o parte se leagă că sunt 40 de metri pătraţi, iar pe de altă parte că nu e o terasă. Eu cred că s-a ajuns în situaţia aceasta din cauza unor vecini binevoitori. Dacă mă pune să demolez mă duc şi măsor toate terasele din Timişoara să vedem cine operează corect”, a spus Antonio Pasarelli, care aşteaptă acum un aviz din partea Serviciului Juridic al Primăriei Timişoara.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: