Atentate la Paris. Preot al Catedralei Ortodoxe Române din Paris: „Suntem şi noi o ţintă a acestor neoameni. Trebuie să fim atenţi în stânga şi în dreapta“

Atentate la Paris. Preot al Catedralei Ortodoxe Române din Paris: „Suntem şi noi o ţintă a acestor neoameni. Trebuie să fim atenţi în stânga şi în dreapta“

Preotul Constantin Târziu, paroh al Bisericii Ortodoxe Române din Paris FOTO Cristian Ghinea

Atentate la Paris. Atentatele teroriste din Paris au şocat şi comunitatea română din Franţa. Preotul timişean Constantin Târiziu, preot paroh la Catedrala Mitropolitană Română din Paris, a declarat pentru „Adevărul” că în opinia sa atacurile teroriste nu se vor opri. Aflat în România, preotul a declarat că a vorbit deja cu colegii lui de la Paris pentru solicitarea sporirii măsurilor de securitate la slujbele de duminică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Paroh al Catedralei Mitropolitane din Paris, preotul Constantin Târziu a fost timp de 25 de ani omul în care mii de români stabiliţi în Franţa şi-au găsit alinarea. Căsătorit cu o franţuzoaică, preotul Târziu este stabilit acum în localitatea timişeană Belinţ, dar merge frecvent în Franţa, fiind în continuare conectat la lucrarea bisericii româneşti din Paris. În timpul atentatului de vineri seara din Paris se uita, pe televiziunea franceză, la meciul amical Germania – Franţa. A auzit două bubuituri şi chiar s-a mirat că huliganii au putut pătrunde cu petarde pe stadion. Mai târziu avea să afle că e vorba de o adevărată tragedie. Unul dintre atentatele produse în Paris şi în care au murit cinci oameni a avut loc la aproximativ doi kilometri de biserica ortodoxă română din Paris.

„Dacă intrau cei opt în stadion era un carnagiu. Mă uitam şi eu la meci şi am auzit două explozii. Chiar m-am mirat că îi lasă să intre cu petarde pe stadion. Ceea ce este important este că unul dintre ei a fost împuşcat şi o să se vadă cine este. Europa şi lumea întreagă sunt terorizate. Franţa se aşteaptă la astfel de chestiuni. Lumea se întreabă cum se poate să avem atâţia sateliţi cu care se vede orice mişcare şi nu reuşesc ca să îi lichideze. Invazia aceasta a refugiaţilor a fost gândită şi foarte bine realizată pentru că oamenii din partea talibanilor au primit bani ca să plece şi să invadeze Europa Occidentală. Probabil li s-a spus să intre cu zecile de mii. Printre ei cu siguranţă sunt şi oameni din aceştia care au fost crescuţi de grupările teroriste de mici copii şi nu ezită să apese pe buton şi să explodeze”, a declarat preotul Constantin Târziu.

Preotul a mai spus că  „trăim vremuri grele şi trebuie să rămânem fermi şi hotărâţi”. „Nu trebuie să cădem într-o frică să ne temem şi de umbra noastră, dar din 1955 s-a dat pentru prima dată acest decret prin care li se spune oamenilor să rămână la domiciliu şi să evite să iasă din casă. Acum o să stea liniştiţi o vreme (n.r. teroriştii) şi o să înceapă iar. O să vină Austria, Germania, Polonia, Ungaria, poate Rusia. America şi Canada nu vor scăpa pentru că aceste persoane sunt pe teritoriul ţărilor respective deja integraţi”, a mai spus preotul în opinia cărora cei care au comis atentatele din Paris nu erau musulmani veniţi cu ultimul val de refugiaţi, fiind cel mai probail persoane integrate deja.

„Sunt şi francezi care au trecut la musulmani, fete din părinţi francezi devin musulmane. S-au făcut percheziţii şi nu au găsit niciodată explozibil la grupările la care au făcut percheziţii. Undeva ele sunt pregătite după care sunt anumite persoane care ştiu unde se găsesc şi sunt aduse în perioada respectivă. Este o dramă ce se întâmplă”, a mai spus preotul Târziu, care le-a transmis românilor să încerce să fie vigilenţi şi să îşi ia măsuri de preacuţie. „Noi, românii, avem un spirit de observaţie dezvoltat. Oamenii trebuie să fie atenţi la cel din stânga, la cel din dreapta la metrou şi, dacă văd o persoană care nu îi inspiră încredere, mai bine să ia un alt metrou sau să se dea jos din autobuz sau tramvai”, a spus preotul.

Parohul Catedraeli Mitropolitane Ortodoxe Române din Paris crede că, în perioada următoare, creştinii vor fi potenţiale ţinte ale teroriştilor. „Este o problemă foarte mare pentru noi creştinii. Am dat telefon azi dimineaţă şi am rugat să ne asigure duminica o prezenţă sau măcar să se plimbe poliţişti în zonă. Suntem şi noi o ţintă a acestor neoameni care au intrat într-o mare discotecă şi au reuşit să omoare atâţia oameni. Sunt mulţi români care lucrează pentru musulmani în Franţa. Şi ei (n.r. musulmanii) condamnă sistemul acesta taliban. Nu sunt toţi nişte criminali, dar aceste lucruri sunt nişte bombe cu explozie tardivă şi într-o zi, la un apel al unui şef taliban, mulţi se pot transforma din oameni în neoameni”, a mai spus preotul Târziu. 

Pe aceeaşi temă:
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările