Atac dur al unei judecătoare la adresa politicienilor: „Întotdeauna au luptat cu corupţii altora, nicidecum cu ai lor“

Atac dur al unei judecătoare la adresa politicienilor: „Întotdeauna au luptat cu corupţii altora, nicidecum cu ai lor“

Judecătoarea Adriana Stoicescu susţine că „apetenţa politicienilor pentru a măcelări non stop legile justiţiei trebuie să înceteze

Preşedintele Tribunalului Timiş, judecătoarea Adriana Stoicescu lansează un atac dur la adresa clasei politice. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Stoicescu vorbeşte despre „infinita ipocrizie a politicienilor”, despre care spune că „întotdeauna au luptat cu corupţii altora, nicidecum cu ai lor”.

„Infinita ipocrizie a politicienilor nu conteneşte a uimi”, scrie judecătoarea Adriana Stoicescu, pe pagina sa de Facebook. Preşedintele Tribunalului Timiş arată că „după ce au fost rezolvate toate problemele ţărişoarei, am învins virusul în luptă dreaptă şi suntem pe cale să salvăm şi alte planete, urmează cea mai importantă problemă : justiţia”.

„Într-o bătaie de joc nesfârşită, absolut toate partidele ce s-au perindat pe la guvernare au avut drept ţel măreţ modificarea legilor justiţiei. În fapt, singurul scop al politicienilor, uniţi în cuget şi în simţiri, pare a fi acela de a duce puterea judecătorească înapoi în timp. Umilită, călcată în picioare, nebăgată în seamă. Şi mai ales, docilă. Numirea politică a procurorilor de rang înalt nu le este suficientă. Trebuie musai numiţi şi judecătorii în acelaşi mod. Apoi vor veni, probabil, alte propuneri menite să le asigure politicienilor liniştea mult visată. Elanul politicienilor nu este greu de înţeles. După ce luni de zile şi-au smuls părul din cap că secţia specială urmează să nenorocească magistraţii incomozi, azi, aceiaşi politicieni experţi văd în SIIJ cooperativa Nufărul, de parcă toată ţara ar musti de corupţie în rândul magistraţilor”, mai scrie judecătoarea Stoicescu.

Magistratul reclamă faptul că politicienii nu spun „nici un cuvânt despre faptul că este unica structură a căror procurori pe funcţii de execuţie, dar şi cei cu funcţii de conducere, sunt numiţi de Consiliul Superior al Magistraturii”. „Întotdeauna au luptat cu corupţii altora, nicidecum cu ai lor. Întotdeauna Curtea Constituţională a fost o instituţie perfectă când deciziile le sunt favorabile şi devine o instituţie desuetă şi de netolerat când deciziile nu convin politicienilor. Întotdeauna avizele CSM sunt doar consultative, iar factorul politic oricum nu dă doi bani pe ele. Întotdeauna justiţia trebuie apărată de ea însăşi şi nu de legile haotice, contradictorii şi de neînţeles care transformă activitatea judecătorilor într-un hei rup continuu. Ne-am săturat de experimente pe seama magistraţilor. Apetenţa politicienilor pentru a măcelări non stop legile justiţiei trebuie să înceteze. Sau, mai bine, nu vreţi să veniţi să faceţi munca noastră? Atunci probabil ar fi linişte….”, încheie preşedintele Tribunalului Timiş, a cărui reacţie vine după ce Klaus Iohannis a anunţat o nouă modificare a Legilor Justiţiei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările