Astăzi se deschide primul centru de "bike-sharing" din Timişoara

Astăzi se deschide primul centru de

“Bucureştiul pedalează”, la ediţia a II-a

Programul "I'Velo" se desfăşoară sub patronajul Ministerului Mediului şi Pădurilor şi are deja şapte centre în România. Al optulea va fi cel de la Timişoara, care se deschide oficial astăzi, de la ora 11.00, în Parcul Justiţiei (lângă Filarmonică).

Ştiri pe aceeaşi temă

Lansarea va fi marcată de un tur ciclist pe traseul Parcul Justiţiei - Academician Alexandru Borza - bulevardul Michelangelo - podul Michelangelo - bulevardul Vasile Pârvan - bulevardul Mihai Viteazu - podul Mitropolit Şaguna - Parcul Justiţiei. La eveniment vor lua parte reprezentanţi ai autorităţilor locale, dar şi a celor două entităţi care au creat acest program, banca Reiffeisen şi organizaţia non-guvernamentală Green Revolution.

Conform regulamentului "I'Velo", bicicletele sunt acordate spre folosinţă temporară, programul având atât o componentă gratuită, cât şi una cu plată. Componenta gratuită se adresează tinerilor cu vârsta sub 16 ani şi pensionarilor, care vor putea închiria bicicleta timp de două ore, pe baza carnetului de elev, respectiv a talonului de pensie. Componenta cu plata se adreseaza persoanelor care nu se incadreaza in statutul de gratuitate, iar inchirierea bicicletei se va putea face pe baza actului de identitate, cu 3 lei pentru o oră sau 15 lei pentru 24 de ore. Aceste tarife au ca scop susţinerea proiectului pe termen lung şi extinderea acestuia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările