Asistente medicale la lucru în Germania, în timp ce erau pontate la serviciu în România: „Am înţeles că era o practică în spital”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Municipal din Lugoj FOTO Ziua de Vest
Spitalul Municipal din Lugoj FOTO Ziua de Vest

Primarul Claudiu Buciu (PNL) a descoperit o practică deobişnuită la Spitalul Municipal din Lugoj. Asistentele lucrau în Germania în timp ce erau pontate şi la spitalul din România.

Claudiu Buciu, noul primar al Lugojului, continuă să facă dezvăluiri din bucătăria Spitaluluii Municipal din localitate. De această dată, Buciu a descoperit o practică mai puţin obişnuită. Unele asistente erau plecat la muncă în Germania, în timp ce erau pontat la serviciu, la spitalul din Lugoj. 

„O asistentă de la spital îşi luase, teoretic, concediu de odihnă, practic nu, şi a plecat la muncă în Germania. Am sunat-o şi am rugat-o să vină a doua zi la mine şi mi-a spus că nu poate să vină, că este în Germania, la lucru. Nu avea cererea de concediu înregistrată la spital, ci era lăsată la şefa dânsei, şi în cazul în care cineva se sesiza, doar atunci ar fi înregistrat-o. Realitatea este că a doua zi a revenit în ţară şi m-a sunat că poate să vină la mine. I-am spus că nu mai este necesar, că am dovedit ce voiam să dovedesc”, a povestit Claudiu Buciu, pentru Expressdebanat.ro. 

Primarul a precizat că acest sistem de lucru era implementat de multă vreme la Spitalul Municipal din Lugoj. 

„Am înţeles că era o practică în spital. Sper să nu mai existe această practică, în care unele asistente plecau, pe rând, la muncă în Germania pentru a-şi rotunji veniturile, iar colegele le ţineau locul, pentru că nici nu doreau să îşi strice concediul de odihnă cu aceste plecări în Germania. Se înlocuiau pe rând şi făceau unele şi treaba altora în cadrul spitalului. Ele nu figurau în concediu la spital, dar erau plecate în străinătate”, a mai spus Buciu, pentru Expressdebanat.ro. 


Vă mai recomandăm:

Cum se favorizează între ei medicii din Spitalul Municipal Lugoj pentru un test Covid gratuit. Dezvăluirile noului primar
 

Derapaj grav al unui primar PSD la adresa unui adversar politic: „Încearcă să pună laba oltenească pe un oraş bănăţean“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite