Asistentă cu COVID-19 de la Maternitatea Timişoara: „Paciente infectate umblau prin spital, medici în izolare veneau să opereze“

Asistentă cu COVID-19 de la Maternitatea Timişoara: „Paciente infectate umblau prin spital, medici în izolare veneau să opereze“

O asistentă medicală de la Maternitatea din Timişoara unde zece bebeluşi şi 25 de angajaţi şi paciente au fost confirmaţi cu coronavirus povesteşte că paciente infectate cu noul virus se plimbau libere prin spital, iar cadrele medicale ieşeau din izolare ca să opereze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeia, internată în Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara după ce a fost testată pozitiv la COVID-19, a declarat că, deşi a spus că se simte rău, a fost chemată la lucru, fiind testată după câteva zile, în urma insistenţelor, scrie tion.ro, citat de Hotnews.

Asistenta medicală a fost la lucru, la Maternitatea Odobescu, până joi, când a făcut febră şi a insistat să fie testată, iar sâmbătă noapte a fost luată de ambulanţă de acasă.
 
"Sâmbătă, după miezul nopţii, după lungi insistenţe de testare care au fost refuzate de instituţie, am fost adusă la spital, la Victor Babeş. M-au chemat la lucru şi joi, deşi eu le-am spus de starea mea de sănătate şi nu m-au luat în seamă. Într-un final, joi am plecat de la lucru, mi s-a făcut rău, m-am învoit. Am sunat la ambulanţă seara, am sunat la Direcţia de Sănătate Publică, am cerut testare la domiciliu şi a doua zi au venit şi m-au testat. Apoi m-a sunat un medic epidemiolog sâmbătă seara, în jur de ora 22, la 24 şi ceva a venit ambulanţa după mine. A venit o maşină mare. Ulterior, când am ajuns la spital, am făcut febră 37 cu 9 şi încă două zile după am făcut 38. S-a redus febra de o zi, nu am mai făcut febră. Frecvenţa tusei s-a redus la jumătate şi, în rest… dureri musculare foarte mari, respiraţie anevoioasă. Tratamentul este foarte bun, îşi face efectul. Aici, la Spitalul Victor Babeş, se ocupă de noi”, a relatat asistenta de la Odobescu, sub protecţia anonimatului.
 
Asistenta medicală mai povesteşte că pacientele infectate cu coronavirus se plimbau prin spital, în timp ce cadrele medicale ieşeau din izolare pentru a opera.
 
"După ce au ieşit fetele din carantina de 30 şi ceva de ore, eu am fost în prima tură cu colegele care le-au înlocuit. La prima tură după nu s-a făcut testarea la niciun membru al personalului medical. Fetele, săracele, lucrează în continuare, nu au fost testate. Au fost şi paciente pozitive pe care le-am tratat şi apoi am aflat că au coronavirus. Ei operează în continuare, nu au niciun stres. Deja trecem în a doua săptămână de când s-a aflat că în maternitate există cazuri pozitive. Se ştia şi pe jos, pe la parter, că erau paciente pozitive şi umblau prin spital fără nicio problemă. Erau medici care erau în izolare şi veneau la lucru să opereze. Chiar joi am întrebat un medic de ce vine la lucru, dacă este în izolare”, a mai susţinut asistenta, pentru tion.ro.

La Maternitatea din Timişoara unde lucrează asistenta au fost confirmaţi cu coronavirus zece bebeluşi şi 25 de cadre medicale şi paciente. Maternitatea a fost în carantină doar pentru aproximativ 24 de ore, iar asistenta medicală spune că le-a fost refuzată testarea cadrelor medicale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: