Artistul de talie mondială Ingo Glass a devenit Cetățean de Onoare al Timișoarei

Artistul de talie mondială Ingo Glass a devenit Cetățean de Onoare al Timișoarei

Ingo Glass primește diploma de la primarul Nicolae Robu

Ingo Glass a primit diploma de Cetățean de Onoare în ședința festivă a Consiliului Local, cu ocazia Zilei Timișoarei. Născut la Timișoara, în 1941, Ingo Glass a fost oblogat de Securitate să părăsească România, în 1979

Ştiri pe aceeaşi temă

Ședința festivă a Consiliului Local Timișoara a prilejuit un moment emoționant, în care sculptorul de talien internațională, Ingo Glass, a primit titlul de Cetățean de Onoare. Diploma i-a fost desemnată de către primarul Nicolae Robu, care a elogiat cariera și personalitatea artitului născut la Timișoara, pe 9 aprilie 1941.

Este o mare satisfacție pentru mine. Mă consider un european născut la Timișoara, care vorbește mai multe limbi, germană, maghiară, română, engleză, franceză. Fiecare limbă străină în plus este o cultură în plus. Doar cunoscând mai multe limbi poți fi un european adevărat”, a declarat Ingo Glass.

Ingo Glass este considerat un reprezentant al artei concrete și un avangardist. “Sculpturile mele sunc ca niște spice de grâu răspândite în Europa”, a mai spus artistul.

A absolvit în 1967 Institutul de Arte Plastice din Cluj, iar între 1967-1971 a fost consilier științific al Muzeului de Artă Contemporană din Galați, fiind unul dintre fondatorii Muzeului de Artă Vizuală din Galați. A devenit apoi asistent la Institutul de Arte Plastice din București, iar între 1976-1978 a ocupat funcția de consilier artistic la Casa de Cultură Friedrich Schiller din București.

În anul 1979 a dat un interviu ziarului "Financial Times", cu titlul "Ceauseșcu - acolo unde dispare carnea". Imediat, Glass a fost chemat la Securitate și i s-a pus în vedere că are două săptămâni la dispoziție ca să părăsească România, renunțând la tot ce avea în țară: locuință, obiecte, cetățenie. Prin urmare, în anul 1979 a emigrat și s-a stabilit în Germania, la München.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: