Artistul Ştefan Popa Popa’s, la Gala Diplomaţilor de la Madrid: „Avem aici un adevărat Michelangelo al secolului 21”

Artistul Ştefan Popa Popa’s, la Gala Diplomaţilor de la Madrid: „Avem aici un adevărat Michelangelo al secolului 21”

Ştefan Popa Popa's la Gala ADE 2015

Artistul timişorean Ştefan Popa Popa’s a fost invitat special la Gala ADE 2015, organizată de Asociaţia Diplomaţilor din Spania, care s-a desfăşurat la Madrid. În cadrul galei de la Casinoul madrilean a avut loc şi o expoziţie marca “Popa’s”, artistul român prezentând peste 40 de lucrări, portrete de şefi de stat şi caricaturi.

Au participat la eveniment invitaţi de seamă, reprezentanţi ai Casei Regale spaniole, ai corpului nobilimii din Asturias şi Castilia, ambasadori, oameni de afaceri de mare nivel şi reprezentanţi ai mediului cultural din Spania. 
 
Aşa cum a obişnuit, Ştefan Popa Popa’s a fost în centrul atenţiei atunci când a început să deseneze. A realizat portrete pentru peste 200 de invitaţi, care au făcut coadă la masa celui mai rapid caricaturist din lume, atestat de Guinness Book. 
 
Participanţii au avut de plătit 75 de euro pe un bilet de intrare, însă s-au strâns din donaţii peste 50.000 de euro, fondurile obţinute urmând să ajungă la Crucea Roşie Spania. Acesta va folosii banii pentru ajutorarea refugiaţilor din Orientul Mijlociu.
 
Popa’s a primit şi o diplomă de excelenţă de la Crucea Roşie Spania. 
 

 
Iată cum au apreciat unii dintre diplomaţi portretele realizate de Ştefan Popa Popa’s: 
 
“Este un artist fascinant. Impresionantă este viteza cu care desenează, dar şi precizia fiecărei trăsături. În foarte scurt timp realizează nu numai portretul, ci şi personalitatea celui desenat. Am avut o experienţă excelentă şi sunt încântat de portretul realizat de acest mare artist”, Thomas Kolly, ambasadorul Elveţiei în Spania. 
 
„Seara minunată a culminat cu prezenţa unui artist de talie mondială şi arta sa, Ştefan Popa Popa’s. Este un colos al artei şi aşa cum am avut un Michelangelo în artă, în această seară avem aici un adevărat Michelangelo al secolului 21. Şi pentru că este român, vreau să-i felicit pe români pentru un asemenea talent”, George Massad, ambasadorul Siriei în Spania. 
 
“Respect arta românească, artă care prin marele artist Brâncuşi a surprins lumea artei şi acum prin Ştefan Popa Popa’s a atins universalitatea. Personal ca şi crtitic de artă pot spune multe despre opera sa şi capacitatea umană. Dar mai important este să recunoşti geniul. Evenimentul de la Madrid a fost o dovadă incontestabilă a calităţii valorii artei maestrului Popa’s”, Antonio Calderon de Jesus, citic de artă, director Centiart.

 
“A fost o seară deosebită între prieteni, între diplomaţi străini din Madrid, şi, evident, intatul special, maestrul Popa’s. Eu am avut ocazia să-l văd lucrând la Oslo, iar acum, după atâţia ani a fost o adevărată bucurie întâlnirea cu el. Colegii mei şi invitaţii au fost plăcut surprinşi să-l vadă lucrând până târziu după miezul nopţii şi plăcut surprinşi de expoziţia care cuprinde portrete şi caricature ale şefilor de stat. Adaug la asta şi generozitatea maestrului, care ne-a ajutat în proiectul cu Crucea Roşie Spania şi, chiar dacă a fost obositor, a meritat efortul”, Anamaria Almăşan, ministru consilier în cadrul Ambasadei României de la Madrid.
 
Un premiu important din Italia
 
În alte ordine de idei, Ştefan Popa Popa’s a mai primit o apreciere deosebită de peste hotare. Accademia Internazionale la Sponda, din Roma, i-a conferit artistului român premiul internaţional “Cultură, Romanitate, Solidaritate”, pentru contribuţia sa la Expoziţia Itinerantă Ritratti dei Papi. Reamintim că Ştefan Popa Popa’s a realizat portretele ultimilor zece Papi, care se află într-un album intitulat “Papi, Santi…illustri”. Portretul Papei Benedict al VXI-lea se află expusă în Sala Papilor din Basilica San Pietro de la Vatican.
 
Citiţi şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: