Aproape 200 de persoane din Timiş au fost amendate duminică pentru nepurtarea măştii sanitare

Aproape 200 de
persoane din Timiş au fost amendate duminică pentru nepurtarea măştii sanitare

În Timişoara masca este obligatorie în spaţiile publice închise şi deschise FOTO Profimedia

În cursul zilei de ieri au fost carantinate, în judeţul Timiş, un număr de 224 persoane şi au intrat în izolare 183 persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Instuţia Prefectului Timiş a comunicat situaţia epidemiologică, la nivelul judeţului, în contextul pandemiei de coronavirus. În ultimele 24 de ore, 66 de persoane au fost confirmate pozitiv la testul COVID-19 . Dintre aceştia, la Timişoara-34, Buziaş- 6, Deta -2, Sânnnicolau Mare -2, Bethausen -3, Dudeştii Vechi -1, Dumbrăviţa -2, Ghiroda-1, Giroc-1, Moşniţa Nouă -2, Ortişoara -1, Săcălaz – 4, Sânandrei – 2, Sandra -1, Sânmihaiu Roman-1, Tormac -1, Variaş-1, Voiteg-1. S-au efectuat un număr de teste 1.118.
 
Luni dimineaţă, numărul total de persoane internate confirmate COVID-19 era de 205 persoane, dintre care 22 la ATI. S-au înregistrat şi două decese.
 
În cursul zilei de ieri au fost carantinate, în judeţul Timiş, un număr de 224 persoane şi au intrat în izolare 183 persoane. 
 
Pe fondul numărului de cazuri de COVID- 19 înregistrate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş intensifică activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
Au fost verificate 343 de societăţi comerciale, precum şi 97 de mijloace de transport, dintre care 54 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost legitimate 819 persoane. 
 
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 196 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 61.200 de lei. 195 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv pentru nepurtarea măştii sanitare. 
 
O sancţiune a fost aplicată pentru organizarea de activităţi în spaţiu închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările