Apelul răscolitor al doctorului Musta către medici: „Rămâneţi «pe baricade»! N-avem o meserie oarecare. Ne-am ales-o la bine şi la greu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Virgil Musta lansează un apel către medicii români, chemându-i să rămână pe baricade în aceste momente grele. „Acum este nevoie mai mult ca niciodată de noi. Nu intraţi în panică, nu luaţi decizii pripite acum, când oamenii au nevoie de noi toţi!”, este apelul medicului timişorean.

Medicul timişorean Virgil Musta, şef de Secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, unde s-au vindecat zeci de pacienţi infectaţi cu coronavirus îi cheamă pe medicii din toată ţara să rămână „pe baricade” în aceste momente grele. „Ştiu că şi noi suntem oameni, avem şi noi familii, iar mijloacele şi modul în care lucrăm în aceste zile sunt departe de ceea ce ne-am dori. Dar, ACUM este nevoie mai mult ca niciodată de noi! Nu avem o profesie oarecare, ştiam de la început că implică multe responsabilităţi şi riscuri, dar ne-am ales-o «la bine şi la greu»!” Trebuie să acţionăm inteligent şi într-adevăr să protejăm colegii care intră în grupele de risc, dar ceilalţi mai devreme sau mai târziu probabil tot vor face boala, şi mulţi dintre ei vor trece prin boală fără să ştie (la fel ca restul populaţiei, de altfel). Până la urmă, boala o putem lua şi noi din oraş, nu doar din spital. În plus, din tot ce ştim până acum, peste 80% din cazuri se vindecă rapid. În profesia noastră suntem obişnuiţi cu diverse boli, multe care pot avea consecinţe mult mai grave”,  scrie medicul Must ape grupul City Doctors, creat special pentru a oferi informaţii legate de Covid-19.

Doctorul Musta îi cheamă pe medicii români să nu intre în panică şi să nu ia decizii pripite. „În spitale, dacă se respectă măsurile de protecţie riscurile sunt mai mici decât în exterior. Solicitaţi echipamente de protecţie, solicitaţi-vă drepturile, solicitaţi ajutor, dar rămâneţi uniţi, rămâneţi «pe baricade», vom depăşi împreună această perioadă. Sunt onorat că fac parte din această breaslă, am văzut şi văd zilnic colegi care în aceste momente, în condiţii foarte grele de lucru, îşi fac datoria şi dau încredere şi celor din jurul lor să meargă mai departe, să nu renunţe. Dumnezeu să ne dea înţelepciunea de a face ce trebuie şi ce este mai bine pentru TOŢI! Vă mulţumesc anticipat pentru efortul imens al fiecăruia dintre voi! Numai împreună vom reuşi!”, este mesajul medicului Musta.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite