Apel către Mitropolitul Banatului, după eşecul referendumului: „E momentul să vă retrageţi la mănăstire, spre iertarea păcatelor şi îndreptarea minţii!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După eşecul referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţia României, diplomatul Vasile Popovici, fost ambasador în Maroc şi Portugalia, îi cere mitropolitului Banatului să se retragă la mănăstire.

Vasile Popovici a transmis o scrisoare deschisă către ÎPS Ioan Selejan, în care îi reproşează că s-a numărat printre iniţiatorii acestui referendum, deşi rolul său ca ierarh nu era câtuşi de puţin să iniţieze legi.

„Căderea referendumului ar trebui să fie un moment de reflecţie profundă - pentru dvs ca şi pentru acei preoţi care s-au implicat în politică şi-n treburi lumeşti, de aici şi din toată ţara.

Mesajul pe care l-au transmis cetăţenii români e clar ca lumina zilei pentru ierarhii bisericii noastre ortodoxe: e momentul renunţării la lux, la iubirea de arginţi, la legătura veche cu un partid anume şi cu toate partidele. E de multă vreme momentul să uitaţi de milioanele de la buget. E momentul, Părinte, să redescoperiţi creştinismul, care înseamnă iubire necondiţionată pentru aproapele şi mai ales pentru aproapele în nevoie. E momentul, Părinte, să vă reîntoarceţi la operele sociale, cu modestie şi dedicaţie curata. E momentul, Părinte, o tot repet, să vă lepădaţi ca de Necuratul de tentaţia politică”, a scris Vasile Popovici.

Conform diplomatului, la ora bilanţului nu numai liderii politici trebuie să-şi prezinte demisiile, ci şi preoţii „implicaţi în această făcătură”. Popovici îi cere lui Ioan Selejan să îmbrace haina călugăriei şi să se retragă „în meditaţie şi penitenţă lungă”. 

„Mai ales pentru dvs sună acest îndemn, Părinte, ca Mitropolit al Banatului, naţionalist într-o regiune multiculturală, închistat într-o societate locală deschisă la minte, anti-ecumenic într-o Timişoară ecumenică. Să faceţi bine, ca iniţiator al demersului, să vă puneţi întrebarea grea, grea de tot, de unde returnaţi la vistieria statului cele 35 de milioane de euro, cât ne-a costat fantezia dvs de aventurier în lumea legilor lumeşti. 
 

Şi nu uitaţi: e momentul, Părinte, să vă retrageţi la mănăstire, spre iertarea păcatelor şi îndreptarea minţii ! Vi s-a transmis un semn de la oameni, care nu poate fi decât un semn de sus. Ascultaţi-l cu mare atenţie!.

Dumnezeu să vă lumineze întru luarea celei mai bune decizii. Bine ar fi s-o luaţi chiar mâine. Nu e scăpare!”, a încheiat Vasile Popovici, care se declată ortodox cu credinţă mare şi îngrijorare pentru soarta bisericii ortodoxe „încăpute pe mâini nevrednice”.
 

Citeşte şi:
 

Rezultate finale Referendum 2018. Câţi timişeni au votat pentru redefinirea familiei în Constituţie

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite