Apartamente de lux la cota 1.500, pe Muntele Mic. Cea mai înaltă clădire din România de la această altitudine FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Phoenix Apartament - proiect imobiliar inedit la Muntele Mic FOTO Via-avis.ro, Facebook/Muntele Mic online
Phoenix Apartament - proiect imobiliar inedit la Muntele Mic FOTO Via-avis.ro, Facebook/Muntele Mic online

Un dezvoltator imobiliar din Timişoara doreşte să transforme fostul hotel Sebeş de pe Muntele Mic, într-un modern bloc de locuinţe.

Muntele Mic, proaspăt declarată staţiune de interes naţional, are şansa să se transforme în următorii ani. Investitorii privaţi vor aduce în zonă în jur de 30 de milioane de euro. Cel mai spectaculos proiect este transformarea fostului hotel Sebeş, aflat la cota 1.500. Proiectul se ridică la o valoare de aproximativ şase milioane de euro şi aparţine grupului Via Avis Development din Timişoara.  

GALERIE FOTO

Fostul hotel se va transforma într-o clădire rezidenţială de lux.  

Specialiştii de la Facultatea de Construcţii din Timişoara au realizat expertiza structurii de rezistenţă a clădirii, iar concluzia este că tehnologia folosită în anii 80 (este ancorată de o stâncă printr-o reţea de piloni foraţi) este una solidă şi nu s-a găsit nicio fisură.  

Proiectul este realizat de casa de arhitectură Arca Studio din Timişoara, care are în portofoliu VOX Technology Park, Vertical Village sau Uranus Plaza. 

Phoenix Apartaments va statutul de cea mai înaltă clădire din România, aflată la cea mai mare altitudine. Lofturile de sus au cota de 1.535 de metri.  

Clădirea va avea 14 etaje şi 11.000 metri pătraţi: trei nivele de servicii şi 11 nivele de camere. 

image

Toate camerele vor avea un spaţiu vitrat de peste patru metri pătraţi, astfel ca locuitorii să poată avea o panoramă spectaculoasă cu muntele.  

„Cu toţii ne-am adaptat nevoilor actuale şi muncii de acasă. Dar ce ar fi ca o lună-două-trei pe an, să lucrezi de la munte? Imaginează-ţi pauzele de prânz pe terasa Phoenix, cu muntele în spate. Minunat! În plus, eşti la doar câteva ore distanţă de oraşe precum Timişoara, Deva, Reşiţa şi la o oră de zbor din Bucureşti direct la Caransebeş. Te poţi bucura de investiţia ta la munte şi de sporturi de iarnă în acelaşi timp”, spun cei de la Via Avis Developmen. 

Phoenix Apartament - proiect imobiliar inedit la Muntele Mic


Proprietar de apartament rezidenţial în vârful muntelui

Conform pagini de Facebook Muntele Mic online, aproape un milion de euro sunt alocaţi faţadei, vor fi utilizate materiale de calitate premium, folosite şi în Alpi, la 3.000 de metri altitudine. 

Aproape 3.000 metri pătraţi vor fi alocaţi serviciilor, viitorii locatari vor beneficia de recepţie non-stop, management de întreţinere şi închiriere, restaurant cu 300 de locuri deschis tot anul, o terasă dispusa sub formă de amfiteatru, zone comerciale şi multe altele, spun cei de la Muntele Mic online.  

Phoenix Apartament - proiect imobiliar inedit la Muntele Mic


 

Întreaga zona adiacentă va fi transformată într-un parc, un exemplu pentru celelalte zone din staţiune.  

„Dacă te-ai hotărât să ai propriul tău apartament la cota 1.500 metri, trebuie să ştii că îţi oferim în plus avantaje şi facilităţi, pentru ca timpul tău petrecut la munte să fie mereu comod, să uiţi de griji şi să te bucuri de sporturile tale preferate, cu prietenii sau cu familia. Oferim servicii de administrare a proprietăţii, astfel încât apartamentul tău să fie îngrijit şi atunci când tu nu eşti acolo sau când îl închiriezi altor iubitori de munte. Ai acces la restaurant, terasă, loc de joacă pentru copiii, şcoală de schi, sală de conferinţe, lounge, parcare şi multe altele”, mai spun dezvoltatorii proiectului. 

Phoenix Apartament - proiect imobiliar inedit la Muntele Mic

Parterul include zone de servicii variate precum lounge, restaurant şi terasă. Etajele 1-8 dispun de configuraţii mixte între studio, apartamente standard şi apartamente cu balcon, în vreme ce etajul nouă ne oferă spaţii mai generoase şi o vedere superbă datorită suprafeţelor mari vitrate. Ultimele etaje creează o zona high-exclusive prin apartamentele tip loft, dispuse pe două nivele, zona de zi fiind la etajul zece, iar dormitoarele la etajul 11.

image


 

Viitorii proprietari vor putea închiria apartamentele turiştilor şi să-şi amortizeze investiţia rapid, cred dezvoltatorii. 

Phoenix Apartament - proiect imobiliar inedit la Muntele Mic

Muntele Mic (judeţul Caraş-Severin) oferă 18 kilometri de pârtii de schi, cu extindere în următorii trei ani până la 30 kilometri, cu două instalaţii de telescaune, cinci teleschiuri şi un drum de acces complet asfaltat până în staţiune. 

Staţiunea este vizitată de aproximativ 165.000 de turişti în fiecare sezon. Staţiunea momentan are doar 325 de locuri de cazare în 15 unităţi cu regim hotelier. 

image



Datorită amplasamentului clădirii, locatarii se vor putea bucura de privelişti fabuloase asupra văii Munţilor Ţarcu sau a pârtiei de schi.

image



Vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO A fost inaugurat noul telescaun de la Muntele Mic. Asigură transportul 1.400 de metri, de pe platou în vârf de munte

Staţiunea Muntele Mic în perioada interbelică. Pe atunci era şi zăpadă adevărată FOTO

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite