Apărătorii câinilor din Timişoara: "Pro Democraţia, părtinitor şi în detrimentul timişorenilor"

Apărătorii câinilor din Timişoara:

Conform hotărârii Consiliului Local, Maidanezii din Timişoara vor fi sterlizaţi

Asociaţia Pet Hope consideră că plângerea Asociaţiei Pro Democraţia către Consiliul Local Timişoara referitor la HCL privind gestionarea câinilor comunitari contribuie la agravarea fenomenului câinilor fără stăpân în oraş şi vine în detrimentul cetăţenilor

Asociaţiile pentru protecţia animalelor din Timişoara au salutat în unanim hotărârea Consiliului Local, prin care s-a decis sterilizarea tuturor câinilor fără stăpâni, dar şi câinii care nu sunt de rasă.
 
Reprezentanţii Asociaţiei Pro Democraţia Timişoara a depus o plângere pentru anularea acestei hotărâri, în urma unei sesizări venite de la Adriana Tudor, reprezentantul Asociaţiei EcoVet, care a invocat o cerere de dezbatere publică, în condiţiile în care aceasta a fost prezentă la toate întâlnirile consultative derulate de Primăria Timişoara pe acest subiect, din ultimele 8 luni de zile.
 
“Nu putem înţelege atitudinea şi comportamentul doamnei Adriana Tudor de la EcoVet. Cu două zile înainte de şedinţa extraordinară a Consiliului Local Timişoara semnează un proces verbal prin care confirmă participarea la consultări şi luarea la cunoştinţă a proiectului de HCL, iar în ziua următoare solicită dezbatere publică cu scopul clar de a bloca proiectul” a declarat Ruxandra Bizera, membru fondator şi avocat al Asociaţiei Pet Hope Timişoara.
 
PetHope considerăm regretabilă şi părtinitoare acţiunea reprezentantului Asociaţiei Pro Democraţia Timişoara, deoarece este invocată încălcarea principiilor transparenţei decizionale, însă Cristian Bratu solicită anularea unui singur act normativ, respectiv cel referitor la gestionarea câinilor cu şi fără stăpân.
 
“HCL-ul contestat deranjează multe persoane din Timişoara care s-au obişnuit să câştige cu prea mare uşurinţă bani publici din gestionarea câinilor fără stăpân. Pentru prima data conducerea Primăriei Timişoara, alături de consilierii locali, au înţeles să se adreseze cauzei problemei, şi anume stoparea abandonului de pui din gospodării. Impunerea sterilizării încurcă afacerile cu câini fără stăpân pentru că este singura metodă eficientă de a reduce numărului de animale fără deţinător. Evident, pentru anumite persoane, sterilizarea animalelor şi obligativitatea capturării exemplarelor agresive constituie o problemă. Dacă animalele nu vor fi sterilizate şi dacă se va  putea ridica orice câine de pe domeniul public, ca şi pâna acum, serviciul de ecarisaj va umple adăpostul deja suprapopulat cu animale blânde, iar câinii agresivi vor rămâne pe stradă“ a adăugat Ruxandra Bizera.
 
Asociaţia Pet Hope Timişoara regretă să constate că o structură precum Pro Democraţia Timişoara a fost atrasă într-un demers de blocare a unei hotărâri extrem de benefice pentru comunitate şi care este susţinută de grupurile ţintă vizate de HCL.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: