Antrenorul lui ACS Poli se gândeşte la meciul cu Corona Braşov: Egalul cu Steaua nu a însemnat prea mult

Antrenorul
lui ACS Poli se gândeşte la meciul cu Corona Braşov: Egalul cu
Steaua nu a însemnat prea mult

Dan Alexa, antrenorul ACS Poli, vrea victoria vineri la Corona Brasov

Surpriză la conferinţa de presă a celor de la ACS Poli, înaintea meciului cu Corona Braşov de vineri. Antrenorul Dan Alexa, extrem de pragmatic, a recunoscut că egalul realizat sâmbătă cu Steaua nu are efect prea mare asupra obiectivului, evitarea retrogradării: „Meciul cu Corona e mai important, egalul cu Steaua nu a reprezentat prea mult”.

Meciul de vineri, de la Corona Braşov, va fi mai important pentru ACS Poli decât meciul cu Steaua, spune Dan Alexa, antrenorul timişorenilor. Echipa bănăţeană are neapărat nevoie de punctele din acest meci pentru a fi liniştită. Vineri, de la ora 18, vom avea Corona Braşov – ACS Poli Timişoara.

Avem un punct în plus după meciul dificil cu Steaua, dar trei puncte după cel cu Corona ar fi excelente, spune Alexa. „E un meci important pentru noi. Vom întâlni o echipă fără obiectiv, dar care a pus probleme atât celor de la CFR Cluj cât şi Stelei, au jucători maturi, jucători cu experienţa Ligii 1. E un meci important, noi trebuie să rămânem concentraţi. La meciul cu Steaua am reuşit să-i capacitez pe jucători, să-i fac să fie tari, dar meciul cu Corona e mai important decât cel cu Steaua”, a declarat Dan Alexa.

Adversarul de vineri nu e considerat unul uşor accesibil, spune tehnicianul timişorenilor. „Sunt nedrept pe ultima poziţie a clasamentului. Vom avea probleme cu ei. Fiecare punct e important, lupta la retrogradare e strânsă, orice punct poate fi important. Sper să reuşesc să-mi capacitez jucătorii”, a mai spus Dan Alexa.
Moralul fotbaliştilor de la ACS Poli a fost cheia revenirii la rezultatele bune, spune Alexa. Oamenii au început să aibă încredere în ei, nu „s-au mai apreciat” va fiind slabi. „Victoria cea mai importantă e cea cu viitorul, pentru noi a fost o mare finală, am câştigat, jucătorii au căpătat încredere în ei. Vine meciul cu Corona, am demonstrat că avem valoare. Nu suntem cei mai slab club din prima ligă, aşa cum susţineau unii, a mai declarat Alexa.

Tot el spune că egalul obţinut cu Steaua a fost un plus de moral, dar că acel punct nu e neapărat important în economia generală a clasamentului, oricum mult mai puţin important decât rezultatul cu Corona. „Nu am realizat prea mult cu acel punct din meciul cu Steaua”, a încheiat Alexa.

Portarul alb-negrilor, portughezul Nuno Claro, consideră partida cu braşovenii ca fiind una decisivă: „Ştim că e un meci în care trebuie să fim mai concentraţi decât la cu Steaua. Noi ne dorim să câştigăm acest meci. E bine că am câştigat un punct Steaua, important e că nu au dat gol, nu au reuşit multe echipe asta. E un meci important pe care trebuie să-l câştigăm, e mai imp decât cel cu Steaua. Gândul nostru este să mergem acolo să câştigăm meciul, nu să facem egal. Corona este o echipă dificilă, cei de acolo nu doresc să piardă”, a declarat Nuno Claro.

Portughezul, un sportiv cu experienţă, spune că venirea lui Alexa la echipă a fost un real plus pentru ACS Poli. „E un antrenor tânăr, cu multă dorinţă de afirmare. Cum a fost ca jucător vrea să fie şi ca antrenor. E o persoană riguroasă, e mai prietenos cu colegii pentru că venit dintre noi, vorbeşte cu noi mai mult”, a încheiat Nuno Claro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: