Ancheta din cazul unui mafiot italian din gruparea Ndragheta Calabreza, extinsă în România

Ancheta din cazul
unui mafiot italian din gruparea Ndragheta Calabreza, extinsă în
România

O anchetă din Italia s-a extins şi în România FOTO Arhivă

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, au realizat joi, 30 iunie 2022, două percheziţii la sediile a două firme din Timişoara. Percheziţiile sunt făcute în dosarul unui mafiot din gruparea „Ndragheta Calabreza”, arestat în Italia.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Având în vedere faptul că la data de 28 noiembrie 2018 în Italia, a fost arestat un bărbat, deoarece acesta s-a folosit de interpuşi dispuşi să-şi asume calitatea de titulari ai anumitor bunuri provenite din infracţiuni, în scopul evitării sechestrării acestora (printre care şi 2 microhidrocentrale situate în localităţile Feneş şi Obreja din România), prin Ordinul European de Ancheta emis de autorităţile judiciare din Germania şi Parchetul Bologna - Direcţia Districtuală Antimafia, s-a solicitat efectuarea de către autorităţile române a mai multor activităţi de anchetă penală şi a unor percheziţii la sediile a două societăţi comerciale din Timişoara”, a anunţat IPJ Timiş.

Potrivit comunicatului Poliţiei Timiş poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară la sediile a două societăţi comerciale din municipiul Timişoara, fiind efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.

„În urma efectuării percheziţiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente contabile din anii 2017-2021, precum şi documente juridice. De asemenea, au fost identificate mai multe conturi şi bunuri imobile ale societăţilor (2 microhidrocentrale) în vederea aplicării de sechestre. O femeie a fost condusă la sediu D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri”, a mai transmis IPJ.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Descinderi de amploare ale Parchetului European, în România. Anchetatorii au descins şi la ADR Vest

Directorul ADR Vest, după vizita procurorilor de la Parchetul European: „Nu au existat suspiciuni de fraudă la agenţie”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările