Amendă pentru parcare pe spaţiul verde, anulată de judecător: „Maşina pare mai degrabă parcată pe trotuar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un şofer amendat pentru parcare pe spaţiul verde a obţinut anularea sancţiuni FOTO Arhivă - Poliţia Locală
Un şofer amendat pentru parcare pe spaţiul verde a obţinut anularea sancţiuni FOTO Arhivă - Poliţia Locală

Un şofer amendat pentru că a parcat un BMW pe spaţiul verde, în Timişoara, a obţinut anularea sancţiunii demonstrând că locul pe care a parcat nu este, de fapt, spaţiu verde. Sentinţa nu este definitivă.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Timişoara, un bărbat amendat pentru că „a oprit şi staţionat cu autovehiculul marca BMW, de culoare neagră, având numărul de înmatriculare MH …… pe loc destinat spaţiului verde, la Şcoala Gimnazială, nr. 16 din Timişoara".

În procesul de la Judecătoria Timişoara, bărbatul sancţionat a arătat că „a fost amendat pentru că a parcat maşina, un BMW cu nr….. pe un spaţiu verde undeva în Timişoara în piaţa T. Mihaly, ori în acea zona parchează foarte multe maşini din lipsă de spaţii de parcare, dat fiind că în acea zonă este şi o şcoală generală mare”.

„Dincolo de faptul ca acea zonă de care se face vorbire în procesul verbal nu mai este demult zonă verde, din cauza construcţiilor la scoală si la gardul scolii si nu datorita parcărilor ilegale, nu deţin si nu am condus maşina precizată în procesul verbal de contravenţie”, a mai arătat reclamantul.

Poliţia Locală a pierdut

În proces, Poliţia Locală a cerut menţinerea sancţiunii arătând că „procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei face dovada situaţiei de fapt constatate de către agentul constatator, împreună cu celelalte probe depuse la dosarul cauzei - planşele foto, referatul agentului”.

„Veridicitatea constatărilor personale ale organului de poliţie locală nu pot fi puse sub semnul întrebării în lipsa unor minime indicii că situaţia de fapt reţinută în procesul verbal nu ar corespunde realităţii. Aceste indicii pentru a răsturna prezumţia de veridicitate ar trebui furnizate de către petentul care susţine nelegalitatea şi netemeinicia procesului verbal, neputându-se reduce însă proba contrară la o simplă afirmaţie a acestuia”, a mai arătat Poliţia Locală în instanţă.

Judecătoria Timişoara i-a dat, însă, dreptate şoferului amendat, dispunând anularea sancţiunii pe motiv că Poliţia Locală nu a făcut dovada că maşina era parcată pe spaţiul verde. „Instanţa apreciază că petentului nu îi poate fi imputat nici măcar sub forma culpei faptul că a parcat în acea zonă, câtă vreme din planşele foto depuse atât de petent, cât şi de intimată nu rezultă nici că spaţiul pe care era staţionat auto cu nr. de înmatriculare …. era amenajat ca spaţiu verde şi nici indicii care să conducă la concluzia că ar putea fi destinat amenajării ca spaţiu verde, părând, mai degrabă, că acesta se afla parcat pe trotuar”, a arătat Judecătoria Timişoara în sentinţa care nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

O şoferiţă şi-a recuperat permisul luat de Poliţie pentru că a scris în procesul-verbal: „Nu sunt de acord”

Lecţia dată de judecători unui şofer prins conducând un Lamborghini cu 254 km/h: „Tocmai faptul că este tatăl a trei copii ar trebui să îl responsabilizeze“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite