Alpinistul Horia Colibăşanu a plecat în Himalaya pentru a deschide o rută nouă pe Everest

Alpinistul Horia Colibăşanu a plecat în Himalaya pentru a deschide o rută nouă pe Everest

Horia Colibăşanu pleacă într-o nouă aventură

Timişoreanul Horia Colibăşanu a plecat joi, 29 martie 2018, în munţii Himalaya pentru o nouă ascensiune pe Everest, de data aceasta pentru a deschide o rută nouă spre cel mai înalt vârf al lumii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expediţia din 2018 va începe pe data de 3 aprilie, o dată cu trekkingul pe Valea Khumbu, în Nepal, şi se va încheia la sfârşitul lunii mai.
 
“Expediţia din acest an este o provocare pentru mine, ca alpinist de mare înălţime. Mi-am propus să încerc deschiderea unei rute noi de urcare pe vârful Everest, bazându-mă pe experienţa de până acum şi în special pe cea de anul trecut, când am reuşit să rămân mai multe zile la rând la altitudine de peste 8.000 de metri”, a spus Horia Colibăşanu despre obiectivul din acest an.
 
Sportivul român îl va avea ca partener de expediţie pe Peter Hámor (53), alpinist slovac care a urcat pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri. Horia şi Peter au experienţă de echipă de 8 ani. 
 
“Peter Hámor este unul dintre alpiniştii pe care eu îi apreciez foarte mult. Este un bun sportiv, rapid şi are multă experienţă în Himalaya. Contez mult pe echipa noastră pentru succesul acestei ascensiuni, având în vedere provocarea pe care ne-am ales-o în 2018 ”, a mai adăugat Colibăşanu.
 
Anul acesta, are loc cea de-a 20a expediţie internaţională a lui Colibăşanu şi cea de-a 15a în Himalaya. 

Expediţia poate fi urmărită pe www.horiacolibasanu.com, pe pagina de Facebook Horia Colibăşanu şi pe pagina de Twitter a sportivului.

Horia Colibăşanu este considerat ca cel mai performant alpinist din istoria României, având în prezent în palmares ascensiuni de succes pe 8 din cele 14 vârfuri montane de peste 8.000 de metri din lume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările