Alpinism printre copaci. Cel mai nou parc de aventură din România s-a inaugurat la Herneacova FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai nou parc de aventură din România a fost inaugurat de 1 mai la Herneacova, în judeţul Timiş. Investiţia a costat până acum 250.000 de euro.

Cea mai recentă investiţie de pe Domeniul Herneacova (la 40 de kilometri de Timişoara şi zece kilometri de Recaş) este Parcul de Aventură. Cele două trasee pleacă de la o înălţime de cinci metri şi în punctele cele mai înalte ajunge până la 20 de metri. S-au montat şi două tiroliene cu o lungime de 240 respectiv 260 de metri, care traversează, dus – întors, Domeniul Herneacova.

Aventura Park se adresează atât copiilor cât şi adulţilor.

Investiţia a costat 250.000 de euro, însă cei de la Herneacova susţin că e doar prima fază a proiectului, urmând ca anul viitor să se extindă parcul de aventură,  astfel încât să devină cel mai mare parc de aventură din România.

Domeniul Herneacova este astăzi o locaţie perfecta pentru cei cărora le place să viseze cu ochii deschişi, vor să se rupă de stresul cotidian al oraşului şi să petreacă câteva ore în mijlocul naturii. Proiectele noastre de agrement, divertisment şi sport continuă cu înfiinţarea unei academi de tenis de câmp, construcţia unei pensiuni, spaţii rustice pentru relaxare şi servirea mesei în mijlocul naturii”, spun iniţiatorii proiectului.

Herneacova are toate caracteristicile unei atracţii turistice veritabile. O istorie bogată şi tumultoasă, o arhitectură rustică spectaculoasă şi o ambianţă naturală unică. 

image


 

Pe o suprafaţă de 158 de hectare, s-au construit trei terenuri pentru echitaţie: Arena de competiţii, cu dimensiunea de 100/60 metri, Terenul de preîncălzire, cu dimensiunea de 60/40 metri şi Terenul de încălzire, cu dimensiunea de 60/30 metri.

Pentru pasionaţii de drumeţii şi mountain bike există trei trasee prin pădure.

Herneacova este una din cele mai vechi localităţi din judeţul Timiş, atestată documentar în anul 1349. La începutul secolului XIX, Herneacova a fost cumpărată de familia Bydeskulhy, iar mai târziu intră în proprietatea grofului maghiar Iakabfi care îşi construieste un conac la marginea pădurii. 

Citeşte şi:

Top 15 cele mai spectaculoase parcuri de aventură din România. Unde se află singurul traseu de căţărare din Europa construit într-o salină

FOTO VIDEO Vacanţă în România. Trasee turistice minunate în zona Recaş-Herneacova: „O gură de rai pe un picior de plai“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite