Alianţă PSD-PNL împotriva Guvernului pentru stoparea „revoluţiei fiscale“: „Nu excludem nicio formă de protest“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu (PNL) şi Mihai Chirica (PSD) au discutat pentru a face front comun împotriva Guvernului pe tema „revoluţiei fiscale”
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu (PNL) şi Mihai Chirica (PSD) au discutat pentru a face front comun împotriva Guvernului pe tema „revoluţiei fiscale”

Mulţi primari din România s-au plâns că reducerea cotei de impozitare de la 16 la 10% loveşte puternic în bugetele locale, care pierd sume importante de bani. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că oraşul pe care-l conduce va pierde peste 30 de milioane de euro în urma „revoluţiei fiscale”. Robu (PNL) a anunţat că a discutat primarul Iaşiului, Mihai Chirica (PSD), pentru a contesta modificările legsilative pe un front comun.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, s-a declarat constant nemulţumit de modificările aduse Codului Fiscal care lasă bugetele locale fără importante sume de bani din sumele defalcate din impozitul pe venit. În ultima conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Timiş, primarul Nicolae Robu a anunţat că a discutat cu social – democratul Mihai Chirica, de la Iaşi, pentru un plan comun de acţiune.

„Eu garantez că e imposibil să se funcţioneze în 2018 doar cu atâţia bani la bugetele locale câţi ar rezulta aplicând cota parte de 43 la sută pe impozitul pe venit. Va fi nevoie de o măsură din mers. Vor fi tensiuni şi proteste serioase, nu joacă. Trebuie să acţionăm anticipative. Am vorbit şi cu domnul primar Chirica de la Iaşi, care foarte logic a explicat şi dânsul cum stau lucrurile. Nu excludem nicio formă de protest. Juriştii trebuie să spună cum să acţionăm. Nu exclude nicio dare în judecată. Vom vedea, dar aşa nu pot rămâne lucrurile. Sper să aibă înţelepciune cei de la Putere să nu lase prostia asta aşa”, a declarat primarul Nicolae Robu, potrivit căruia investiţiile din bani de la bugetul local vor fi grav afectate dacă nu se majorează cota din impozitul pe venit care să le revină autorităţilor locale. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite