Alegeri parţiale 2014. Live text. Alegătorii din Criciova, Timiş, votează primarul. La Săcălaz, alegeri pentru Consiliul Local, iar la Timişoara se alege un deputat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
In judeţul Timiş au loc alegeri europarlamentare şi parţiale
In judeţul Timiş au loc alegeri europarlamentare şi parţiale

Alegerile din această primavera găsesc Timişul într-o situaţie inedită. Pe lângă alegerile europarlamentare, aici se organizează şi alegeri parţiale 2014, atât locale, cât şi parlamentare.

Pe lângă alegerile europarlamentare 2014, care au loc în toată ţara, la Timişoara se organizează şi alageri parţiale 2014, pentru un loc de deputat în Colegiul 3, post rămas vacant după demisia Mariei Grapini, care candidează pentru un loc în Parlamentul European. În cursa pentru un post de deputat în Colegiul 3 din Timişoara sunt înscrişi şapte candidaţi: Viorel Coifan (inginer - PNL), Mihok-Ciprian Ştefan (doctor în ştiinţe farmaceutice - PNŢCD), Bârsăşteanu Florică (medic - PSD), Daniel Funeriu (cercetător - PMP), Petrescu Balint (inginer - PDL), Zamfir Florian (inginer - PPDD) şi Mircea Gurbină (pilot comandor – Forţa Civică).

Alegeri locale se organizează în localităţile Criciova şi Săcălaz. La Criciova se caută un primar după ce fostul edil, Petru Rosoca, preot de meserie, a demisionat în toamna anului trecut, invocând motive personale. Pe listele cu alegători din Criciova se regăresc 1335 de alegători, dintre care jumătate sunt barbate, jumătate femei.

La Săcălaz se alege un nou Consiliu Local, vechiul legislativ fiind dizolvat pentru că, timp de trei luni nu a emis nicio hotărâre.Comuna a fost măcinată de mai multe scandaluri politice, primarul de aici trecând într-o perioadă foarte scurtă de timp pe la mai multe partide politice. La Săcălaz sunt aşteptaţi la urne 6.647 de alegători dintre care 3.277 sunt barbaţi şi 3.370 sunt femei.

În judeţul Timiş au drept de vot 613.495 de alegători. Dintre aceştia, 291.735 sunt bărbaţi şi 321.760 sunt femei.

Vă recomandăm şi:

De ce merg la vot la alegerile europarlamentare                 În condiţiile unei prezenţe la urne estimată la cel mult 30% dintre cetăţenii cu drept de vot, există voci care susţin boicotul la alegerile europarlamentare din 25 mai ca formă de sancţiune a clasei politice. Alţii susţin anularea votului ca instrument de presiune pentru reforma legilor electorale şi a partidelor politice. Am colectat aici o serie de păreri şi argumente ale celor care susţin participarea la alegerile europarlamentare.

Olandezii şi britanicii au dat startul alegerilor europarlamentare               Secţiile de votare pentru alegerile europene au fost deschise joi dimineaţa în Olanda, către ora locală 7.30 (8.30, ora României), lansând un scrutin la nivel european care va desemna 751 de deputaţi în Parlamentul European (PE), pentru un mandat de cinci ani, relatează AFP.

Românii şi Europarlamentarele 2014: cele mai ciudate momente dintr-o campanie „mioritică, lipsită de viziune”   Campania pentru europarlamentare 2014 din România nu a ieşit din tiparul campaniilor electorale anterioare, spun sociologii. Aceştia vorbesc despre o „campanie mioritică“, lipsită de viziune şi neinspirată din punct de vedere al comunicării, în care candidaţii au dovedit că nu au proiecte europene pentru România. O campanie din care nu au lipsit ciudăţeniile, din păcate „normale“ pentru ţara noastră.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite