Aleea Personalităților din Timișoara s-a îmbogățit cu bustul lui Cornel Mikloși GALERIE FOTO

Aleea Personalităților din Timișoara s-a îmbogățit cu bustul lui Cornel Mikloși GALERIE FOTO

Cornel Mikloși are statuie în Parcul Central din Timișoara

Cornel Mikloși a inventat, în 1938, prima maşină de sudat şine de cale ferată şi tramvai ”Taurus” și a fost șeful Tramvaielor Comunale în perioada interbelică

Ştiri pe aceeaşi temă

Academia Română și Primăria Timişoara a omagiat personalitatea şi activitatea lui Cornel Mikloşi (1887- 1963), printr-o o serie de evenimente dedicate comemorării a 125 de ani de la naştere. În Parcul Central, a avut loc dezvelirea bustului lui Cornel Mikloşi, pe Aleea Personalităţilor. Statuia a fost realizată de sculptorul Ina Popescu.GALERIE FOTO

Cornel Mikloşi s-a născut pe data de 5 martie 1887, numele său rămânând în istoria Timişoarei ca fiind cel care a inventat în anul 1938, maşina de sudat capete de şină fără articulaţii, cunoscută sub numele de "Taurus", prima de acest fel din lume, deschizând astfel un nou drum în dezvoltarea căilor ferate. În perioada 1922-1948 a fost directorul Tramvaielor Comunale şi al Uzinei Electrice Comunale Timişoara.

Este fondatorul Şcolii de Sudură din România, om de ştiinţă şi profesor al Şcolii Politehnice din Timişoara (1947-1962).


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: