Afacerile ilegale ale lui Zaher Iskandarani, care a cheltuit 1 milion de euro pentru un club de fiţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu un cazier-fluviu şi un trecut demn de un roman poliţist, Zahaer Iskandarani reprezintă un personaj de vârf al lumii interlope din Timişoara. Numele său apare în dosare penale noi cu prejudicii de milioane de euro, iar zilele trecute a făcut o donaţie fiului său: un club de un milion de euro.

GALERIE FOTO CU ZAHER ISKANDARANI ÎN LANŢURI

ZAHER ISKANDARANI ÎN CLUBUL DE LUX AL FIULUI SĂU


ZAHER ISKANDARANI ÎN CLUBUL DE FIŢE


Numele sirianului Zaher Iskandarni, de 51 de ani, apare într-un dosar penal în care prejudiciu este de 13,7 milioane de euro. Afaceristul sirian Zaher Iskandarani, poreclit „Prinţul Banatului", a beneficiat de o soluţie de neîncepere a urmăririi penale de la procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Timişoara pentru că este mult prea inteligent. Zaher a scăpat basma curată într-un caz de spălare de bani.



Anchetatori au pierdut urma a 13,7 milioane de euro, care au dispărut în contul unei firme din Siria, iar procurorii îl suspectează de întreaga operaţiune pe omul de afaceri Zaher Iskandarani.

CEA MAI RECENTĂ AFACERE A LUI ZAHER ISKANDARANI: 13,7 MILIOANE DE EURO EVAPORATE PE RUTA ROMÂNIA - SIRIA

image

Ei nu au reuşit să strângă suficiente probe împotriva lui, pentru că cele trei persoane trimise în judecată au fost un paravan perfect pentru Zaher, spun procurorii. Este vorba despre o femeie din Timişoara şi doi cetăţeni germani cu domiciliul în capitala Banatului, care s-au ocupat de întreaga operaţiune de înstrăinare a Fabricii de Apă „Herculane". Prejudiciul provocat statului român este estimat la 1,8 milioane de euro.

Vedetă a unor dosare penale celebre

Controversatul afacerist sirian Zaher Iskandarani,  de 51 de ani, poreclit "Prinţul Banatului", a solicitat anul trecut să fie reabilitat de Judecătoria Timişoara. „Vă rog să dispuneţi reabilitarea mea judecătorească de condamnarea pe care am suferit-o", a scris Zaher în cererea formulată judecătorilor. Iskandarani a fost vedeta a nenumărate dosare penale de contabandă cu ţigări începând cu 1995, cu prejudicii de sute de mii de dolari aduse statului român, fiind arestat în repetate rânduri de magistraţi.



Zaher, "Prinţul Banatului", îşi şterge cazierul cu SRI pe urmele lui

El a adunat zeci de condamnări pentru pentru şantaj, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale, instigare la călcarea de consemn, etc. Acum însă promite că s-a cuminţit. „Îmi am asigurată existenţa prin muncă şi alte mijloace oneste, am avut o bună conduită, etc", a mai spus Zaher în documentele înaintate instanţei.


Prezentare de modă la Swiss House
image

Şi-a pus şoferul martor

Iskandarani şi-a adus şoferul personal să depună mărturie în favoarea sa la proces. „După decesul soţiei sale, survenit în 2006, Iskandarani stă mai mult în Siria având o afacere în transporturi", a declarat şoferul Nicolae Morocico. Martorul său îl contrazice chiar pe Zaher, care susţine în cererea de reabilitare că „în toată perioada am locuit în Timişoara". Cel de-al doilea martor susţine: „Condamnatul este o persoană foarte bună, ajută. Ştiu că ajută copiii de pe stradă", a spus Mihaela Milosav.

Schimbarea la faţă a lui Zaher Iskandarani: „Îmi asigur existenţa prin muncă şi alte mijloace oneste”

Fostul şef al Poliţiei Române, inamicul nr. 1 al lui Iskandarani

Generalul în rezervă Ion Pitulescu susţine că este posibil ca omul de afaceri sirian Zaher Iskandarani să aibă nevoie de un cazier curat pentru afacerile sale. Generalulul Pitulescu, fost şef al Poliţiei Române în perioada 1993-1996, susţine că „Prinţul Banatului" are mari şanse să devină un afacerist onest, cel puţin în acte, după ce a solicitat reabilitarea de la magistraţii Judecătoriei Timişoara.

„În ziua de azi, când totul se cumpără cu bani în România, sunt convins că Zaher o să reuşească să îşi şteargă cazierul. El are o istorie infracţională încă din anii '80, când se ocupa de tranzacţii cu aur", a declarat generalul Ion Pitulescu, în exclusivitate pentru reporterii Adevărul de Seară din Timişoara.


Timişoara: Zaher, "Prinţul Banatului", îşi şterge cazierul cu SRI pe urmele lui

„Poate să aibă nevoie de un cazier ca lacrima pentru relaţiile cu organele de stat din ţara noastră sau dintre dintre el şi alte state. Cazierul este cel mai bun mijloc de a afla informaţii despre trecutul unei persoane, dar acum se practică şi informaţiile economice. Firmele care fac afaceri pot afla de cazierul său şi atunci ar putea avea probeleme", a mai spus generalulul Ion Pitulescu.

Generalul Pitulescu, ex-şef Poliţia Română: „Zaher are nevoie de cazier alb pentru afaceri”

Generalul de poliţie l-a băgat după gratii pe Zaher
Sunt memorabile acţiunile generalului Pitulescu împotriva lui  Zaher Iskandarani. Aceste acţiuni au culminat cu arestarea „Prinţului Banatului", în 1996, sub acuzaţiile de implicare în omor şi contrabandă cu ţigări şi alcool.

„Iskandarani a încercat toate mijloacele să mă oprească. Mi-a transmis prin interpuşi că, dacă mă cuminţesc, îmi dă dreptul, un milion de dolari. M-a ameninţat pe mine şi pe familia mea. Am pierdut-o pe prima mea soţie din această cauză. A cumpărat informatori în structurile poliţiei care îl avertizau permanent asupra acţiunilor mele. Ca să derutez  sifonarii din poliţie, scriam pe delegaţii Constanţa sau Iaşi când mergeam în fieful contrabandistului la Timişoara", şi-a amintit Pitulescu.

Zaher recuperat aur şi a corupt poliţişti

"Prinţul Banatului", cum mai este cunoscut Zaher Iskandarani, a beneficiat de bunăvoinţa Băncii Naţionale Române, care iniţial a spus că nu a găsit aurul confiscat de la Zaher. Ulterior, oficialii de la BNR s-au răzgândit şi au spus că au găsit aurul „Prinţului Banatalui". Zaher Iskandarani a fost condamnat pentru şantaj, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale, dare de mită, instigare la călcare de consemn. Prinţul Banatului a fost cercetat în nenumărate dosare de contrabandă cu ţigări şi tutun, realizată la graniţele de Vest încă de la începutul anilor 1990.


Zaher Iskandarani la clubul Swiss House

Chiar şi când se afla după gratii, în perioada 1998-1999, Zaher nu a ezitat să corupă poliţişti.  El a determinat un ofiţer de la Arestul Poliţiei Timiş să transmită contracost bileţele cu mesaje şi instrucţiuni clare către familie şi partenerii săi de afaceri.

Zaher a scăpat de o parte dintre condamnări după ce a fost graţiat conform legii 137/1997. Zaher a scăpat printre degetele poliţiştilor, în decembrie 2005, ultima dată când a avut probleme cu legea, după o urmărire cu maşinile ca-n filme pe străzile din Timişoara.

FOTOGALERIE Cadou de fiţe de 1 milion de euro făcut de Zaher Iskandarani pentru fiul său

Citeşte şi:

 Euroaveri din jafuri, cerşetorie şi trafic cu carne vie

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite