Adolescentă sechestrată în salonul de masaj în care se prostitua. A scăpat folosind telefonul unui client beat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânăra trebuie să primească daune morale în valoare de 5.000 de euro FOTO Pixabay
Tânăra trebuie să primească daune morale în valoare de 5.000 de euro FOTO Pixabay

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat sentinţa finală într-un dosar în care un bărbat din Arad a fost trimis în judecată fiind acuzat că a ajutat-o pe concubina să o ţină sechestrată, într-un salon de masaj care funcţiona ca bordel, pe o fată de 17 ani.

O arădeancă acuzată de proxenetism şi lipsirea de libertate a unei adolescente de 17 ani a fost la un pas să scape cu o pedeapsă cu suspendare după ce a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorul. Judecătorii au anulat, însă, înţelegerea dintre procuror şi proxenetă, iar femeia a fost trimisă în judecată, procesul în primă instanţă fiind pe rolul Judecătoriei Arad.

Într-un alt dosar, procurorii Judecătoriei Arad l-au trimis în judecată pe concubinul proxenetei, acuzat de complicitate la lipsirea de libertate a fetei de 17 ani, complicitate la proxenetism şi influenţarea declaraţiilor. 

În 21 ianuarie 2021, Curtea de Apel Timişoara a pronunţat sentinţa finală prin care bărbatul a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare şi obligat să îi achite victimei 5.000 de euro daune morale.

Cum a ajuns fata să fie sechestrată

Ancheta a scos la iveală faptul că în luna august 2019, Florica Covaci a deschis în Arad un salon de masaj erotic, care era de fapt doar un paravan pentru un bordel. Una dintre fetele care a ajuns să se prostitueze în casa pusă la dispoziţie de Florica Covaci era şi adolescenta de 17 ani. Invocând faptul că fata a întreţinut relaţii sexuale cu concubinul ei, femeia nu a mai lăsat-o pe tânără să plece din casă.

Practic, dacă până în 9 septembrie 2019, fata putea să plece când vrea şi se se întoarcă, din 9 septembrie, timp de o lună, până când a intervenit Poliţia, adolescenta avea voie să iasă din casă doar însoţită de patroana bordelului şi concubinul acesteia sau alte persoane agreate de cei doi.

Fata reuşit să anunţe Poliţia prin intermediul tatălui său profitând de faptul că un client al bordelului era beat. Astfel, fata a luat telefonul clientului şi i-a scris tatălui său un mesaj în care i-a spus că la o adresă din Arad „sunt minore la produs”. În mesajul transmis tatălui său, fata s-a plânsă că este ţinută de o lună în bordel şi obligată să se prostitueze.

Potrivit procurorilor, concubinul femeii care patrona bordelul „avea cunoştinţă de tot ce se întâmpla în acel salon, deoarece se afla în mod constant acolo, efectuând chiar lucrări de amenajări şi uneori făcea aprovizionarea cu cele necesare”.

Procurorii au mai arătat cu după intervenţia Poliţiei şi reţinerea concubinei sale, bărbatul a căutat-o pe fată şi a determinat-o să îşi schimbe declaraţiile. Astfel, s-a ales şi cu dosar penal pentru influenţarea declaraţiilor. În final, bărbatul a ajuns să fie condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare.

„Instanţa va avea în vedere în defavoarea inculpatului antecedenţa infracţională prodigioasă în care se înscrie prezenta faptă, acesta suferind un număr mare de condamnări, dintre care o condamnare la pedeapsă de 7 ani închisoare aplicate pentru săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie calificată.  

Dincolo de circumstanţele vizând persoana inculpatului, periculozitatea făptuitorului rezultă din modul de concepere şi executare a faptei infracţionale: inculpatul a facilitat privarea de libertate a unei persoane minore, rezultat la care s-a ajuns atât prin timorarea, intimidarea minorei prin proferarea de ameninţări la adresa acesteia, cât şi prin obstrucţionarea căilor de ieşire din imobil – prin care minora ar fi putut părăsi imobilul în mod clandestin, respectiv prin supravegherea video a ieşirii principale a imobilului”, au arătat judecătorii în sentinţa de condamnare a arădeanului.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum să-ţi protejezi copiii de pedofilii care vânează pe Facebook: „Ai răbdare să îi educi înainte să le dai acces la internet”

Judecătorul care şantaja minore pentru sex, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare. În patru ani se poate întoarce în magistratură

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite