Adio plimbărilor cu hidrobicicletele pe Bega: "I-am lăsat până acum, să fie mişcare pe canal" VIDEO

 Adio plimbărilor cu hidrobicicletele pe Bega:

"Lebedele" vor dispărea de pe Bega

De la anul, când canalul Bega va fi redat navigaţiei, hidrobicicletele şi bărcile de agrement cu vâsle vor fi interzise.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul în care au fost implicaţi câţiva timişoreni care se plimbau cu hidrobicicletele în timpul festivalului Bega Bulevard, l-au făcut pe căpitanul Portului Timişoara, să afirme că din 2013, vor fi interzise aceste tipuri de agrement.

„Anul viitor îi dăm drumul la navigaţie şi nu mai au ce căuta hidrobicicletele. I-am lăsat până acum, să fie mişcare pe Bega. Există un plan al primăriei pentru crearea unui golfuleţ, unde se vor putea plimba hidrobicicletele”, a mai spus Bărboi.

În week-endul care a trecut, în cadrul festivalului Bega Bulevard, pe Bega au avut loc o serie de demonstraţii, în care bărcile cu motor au survolat zona centrală cu viteze mari. Reprezentaţia unui schior pe apă, care a fost tras de o barcă pneumatică cu motor, a pus în pericol mai multe hidrobiciclete, în care erau şi copii. Cei care au ieşit cu hidrobicicletelenu au respectat regulamentul.

„Am făcut o informare că pe parcursul festivalului Bega Bulevard, nu are voie pe apă nicio barcă de agrement cu vâsle sau hidrobicicletele. Pentru evenimentele demonstrative cu bărcile cu motot a existat aviz de la primărie, de la Salvo şi de la noi. Cei cu hidrobicicletele nu au respectat regulamentul”, a explicat Alexandru Bărboi.Pedepse drastice pentru vitezomani

Conform regulamentului, viteza maximă pe canalul Bega este de 12 kilometri pe oră (5 kilometri pe oră sub poduri), iar nerespectarea lui atrage pedepse drastice. Dacă cineva este prins că depăşete viteza maximă rămâne fără permis, iar amenzile sunt de până la 50.000 de lei.

Chiar dacă deocamdată sunt singur, este suficient să primesc un telefon şi un număr de înmatriculare de pe barcă. Regulamente există şi sunt drastice. Avem pârgii pentru a menţine ordinea pe Bega”, a declarat Alexandru Bărboi, căpitanul Portului Timişoara.

Citeşte şi:

Pont de vară: turul Timişoarei pe canalul Bega GALERIE FOTO


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: