Acuzat că le-a numit pe asistente „ciori“ şi „vaci“, un medic celebru din Timişoara face publice imagini de coşmar din spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sancţionat disciplinar de două ori de Comisia de Disciplină a Spitalului Judeţean Timişoara, medicul Mihai Ionac a făcut publice imagini cu pacienţi internaţi în spital şi ţinuţi în paturi pe hol pentru că nu sunt locuri în saloane.

Aflat în plin conflict cu conducerea Spitalului Judeţean din Timişoara, fiind sancţionat disciplinar, aşa cum a arătat „Adevărul” la începutul acestui an, medicul Mihai Ionac, şef al Secţiei de Chirurgie Vasculară, a scos la iveală imagini prin care acuză conducerea unităţii medicale că tratează pacienţii inuman. Potrivit unei anchete publicate pe blogul lui Cătălin Tolontan, tolo.ro, Mihai Ionac a fost sancţionat după ce mai multe asistente au reclamat că profesorul Ionac le-a numit „ciori”, „vaci”, „idioate” sau „proaste”.

Împotriva lui Ionac a depus mărturie şi medicul chirurg Doru Vâlceanu, coleg şi prieten cu Ionac. Vâlceanu a declarat pentru tolo.ro că valoarea lui Ionac ca medic este incontestabilă, dar comportamentul lui Mihai Ionac este inacceptabil. „Noi avem nişte reguli în blocul operator şi în spital de care el nu ţine seama. Este foarte jignitor faţă de colegi. Şi nu mai spun faţă de restul personalului, cum ar fi asistentele”, a declarat Doru Vâlceanu pentru sursa citată.

În replică, Mihai Ionac a declarat că de vină este conducerea spitalului, care nu a ştiut să aplaneze conflictele apărute la nivelul secţie pe care o conduce Ionac. „Conducerea spitalului nu s-a străduit să aplaneze conflictele absolut fireşti care apar în orice loc de muncă. Sunt probleme care există peste tot. Probleme care înglobează disfuncţionalităţi, indisciplină, invidie. Mai multe. Lucrurile acestea trebuie rezolvate pe rând, nu poţi muta elefantul de pe o zi pe alta”, a declarat Ionac pentru tolo.ro.

Pentru a arăta „grija managerului faţă de bolnavi”, Ionac a făcut publice şi imagini cu pacienţi ţinuţi pe holuri pentru că nu mai au loc în saloane. De asemenea, Ionac a făcut publice imagini cu mâncarea primită de pacienţii internaţi la Secţia de Chirurgie Vasculară, acuzând conducerea spitalului că le-a oferit pacienţilor de aici parizer cu cârnaţi.

image

Imagine cu mâncarea oferită pacienţilor de la Chirurgie Vasculară FOTO tolo.ro

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina, a declarat că va prezenta dovezi din care reiese că pacienţii internaţi pe hol nu erau urgenţe care să necesite internarea. „Pentru Clinica de Chirurgie Vasculară sunt alocate 27 de paturi, pe care Mihai Ionac trebuie să le gestioneze, numărul fiind stabilit de minister. Nu toate cazurile erau urgenţe de chirurgie vasculară ce trebuiau internate în momentul respectiv, unele puteau fi reprogramate. Pregătim documentele necesare pentru a demonstra că nu ar trebui să se întâmple aşa ceva, să interneze pacienţi pe hol, pentru că nu are justificare medicală, documente pe care le vom face publice în cadrul unei conferinţe de presă”, a explicat Marius Craina.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite