Actorul Florin Călinescu a devenit preşedintele Partidului Verde din România: „Politica e o comedie în stare pură. Proastă, de cele mai multe ori”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Călinescu FOTO Protv
Florin Călinescu FOTO Protv

Noutate pe scena politică românească. Actorul şi omul de televiziune Florin Călinescu (63 de ani) a fost ales ca preşedinte al Partidului Verde.

În cadrul Congresului organizat dumincă la Bucureşti, la care au participat 59 de delegaţi din întreaga ţară, Florin Călinescu a fost ales ca preşedinte al Partidului Verde în unanimitate.

„Din 20 iulie 2019, verzii români au intrat pe scena politică cu Florin Călinescu preşedinte. Veţi vedea că se poate face şi o altfel de politică în interesul oamenilor dar şi cu respectul mediului înconjurător în care trăim”, au transmis cei de la Partidul Verde, pe pagina lor de Facebook. 

“Aproape toate domeniile sociale din societatea românească trebuiesc atacate şi reformate. Nu cred că trebuie să renunţ la showbiz sau televiziune. Am făcut ani de zile Chestiunea zilei în care şi politica oferea un suport suficient de consistent pentru o astfel de latură. De altfel, politica e o comedie în stare pură.  Proastă, de cele mai multe ori”, a spus timişoreanul Florin Călinescu, pentru Alba Carolina TV.

Florin Călinescu are un motto pe care doreşte să-l transforme în lege: „Un copac, un an de puşcărie”.

„Să fie pe înţelesul tuturor, cred că aşa se va chemea legea: <Un copac, un an de puşcărie!>. Un copac sănătos, probabil că sunt unii care trebuie tăiaţi, toaletaţi”, a mai spus Călinescu, care a recunoscut în anul 2000 s-a gândit să candideze la alegerile prezidenţiale. “Am considerat că atunci nu era momentul să fac pasul respectiv. Iată că a trebuit aproape 20 de ani să mă maturizez şi să înţeleg politica”, a adăugat actorul timişorean.
 

Imagine indisponibilă

Astăzi de la ora 20.00, pe pagina personală de Facebook, Florin Călinescu va avea un video live în care va vorbi despre intrarea în politică alături de verzii români şi planurile de viitor ale Partidului Verde.

Florin Călinescu s-a născut la Timişoara, în 29 aprilie 1965. A absolvit Liceul CD Loga din Timişoara şi UNATC. 

A debutat în cinematografie în anul 1981 în “Lumini şi umbre”. A colaborat des cu regizorul Nae Caranfil, care l-a distribuit în filme precum E pericoloso sporgersi, Asfalt Tango şi Filantropica.

La începutul anilor ‘90 a debutat ca prezentator radiofonic cu emisiunea „Duminicile celor singuri” de la Pro FM.

În 1996 ajunge la PRO TV, unde realizează emisiunea Ora şapte, bună dimineaţa, urmată de Chestiunea Zilei între 1997 - 2001 şi 2003.

În 2000 primeşte titlul de cetăţean de onoare al municipiului Timişoara.

În 2001 este numit director general al postului Tele 7 abc. Revine în 2003 la Pro TV unde prezintă emisiunea Procesul etapei timp de un an. 
 

Între 2005 şi 2007 a fost realizatorul emisiunii „Om la om” de la TV Sport.

În 2008 a candidat din partea PNL pentru un loc de senator în colegiul nr. 4 din Argeş, dar nu a fost ales. Între anii 2000 şi 2014 a fost director al Teatrului Mic. Deţine un restaurant şi mai multe firme.

În 2015 ajunge în juriul emisiunii Românii au talent.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite