Acţiune umanitară la Timişoara pentru Serbia, care se confruntă cu cele mai mari inundaţii din ultimii 120 de ani

Acţiune umanitară la Timişoara pentru Serbia, care se confruntă cu cele mai mari inundaţii din ultimii 120 de ani

Inundaţii în Serbia FOTO Ştefan Both

Timişoara este primul oraş din România care începe o campanie de ajutorare a sârbilor care se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimii 120 de ani

Ştiri pe aceeaşi temă

Episcopia Ortodoxă Sârbă, Uniunea Sârbilor din România şi Consulatul General al Serbiei la Timişoara, organizează o acţiune umanitară pentru ajutorarea vecinilor care se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimii 120 de ani.

Aceasta se va desfăşura în perioada 18 mai-8 iunie, iar ajutorul rezultat va fi predat celor aflaţi în suferinţă prin intermediul Consulatului General al Serbiei la Timişoara.
 
Timişorenii vor putea depune ajutoare de orice fel în bisericile ortodoxe sârbe din judeţele Arad, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Timiş. În Timişoara, acestea vor fi colectate în bisericile sârbe din Cetate (Piaţa Unirii), Fabric şi Mehala.
 
De asemenea, Restaurantul Yugoslavia din Timişoara vine în ajutorul sinistraţilor din Serbia. Începând de duminică, de la ora 18.00, începe strângerea de ajutoare pentru victimele inundaţiilor din Serbia.

Oamenii sunt rugaţi să contribuie cu haine, conserve şi alte produse necesare, cât şi cu bani.
 
Donaţiile se pot face zilnic între orele 12.00 şi 23.00. Restaurantul Yugoslavia se află pe strada Protopop Gheorghe Dragomir, vizavi de Hotel Perla (în spatele Bisericii Catolice din Piaţa Bălcescu). 
 
Inundaţiile din Serbia au provocat deja 20 de morţi şi peste 15.000 de persoane au fost evacuate. Pagubele materiale sunt însemnate.
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările