UPDATE Grav accident pe Autostrada Vestului provocat de un şofer care a mers pe contrasens. Trei persoane au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ISU Timiş
FOTO ISU Timiş

Un grav accident a avut loc, vineri dimineaţa, pe Autostrada A1, între Traian Vuia şi Timişoara. Şoferul care a provocat accidentul a fugit de la faţa locului, dar a fost prins după câteva ore de poliţişti. Acesta era băut.

GALERIE FOTO

UPDATE Fugarul a fost dus la audieri, la sediul Poliţiei din oraşul Făget. El este acuzat de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

UPDATE Şoferul Adrian Vasiliu a fost descoperit lângă halta CFR Susani, în apropiere de localitatea Traian Vuia. Bărbatul de 43 de ani, din comuna Tomeşti, sat Româneşti, avea o alcoolemie de 0,39 la mie în aerul expirat.

UPDATE Unul dintre copii, un băiat de cinci ani, care au fost duşi în comă la spital a murit. „Băiatul avea traumatisme craniene, toracice, a fost resuscitat aproape două ore. Al doilea copil din acest accident este în secţia de Terapie Intensivă, cu contuzie toracică şi craniană”, a spus medicul Mihai Gafencu, de la Spitalului „Louis Ţurcanu” Timişoara.

Copiii erau fotbalişti la CSC Ghiroda şi se întorceau de la un turneu la Constanţa. În maşină se mai aflau bunicii –care au murit, şi tatăl, care a scăpat nevătămat. 

Şoferul unei alte maşini, în care se aflau alţi copii care au participat la turneu de fotbal de la Constanţa, a evitat în ultima clipă coliziunea cu maşina condusă pe contrasens de un inconştient. 

„Dacă se respectă semnalizarea rutieră, nu ai nicio problemă. Nu există probleme de sistematizare, de vizibilitate şi semnalizare rutieră. Sub nicio formă. Cu siguranţă nu a respectat semnele. Sunt acolo indicatoare, tot felul de semne care nu îşi permit să faci prostia asta. A greşit, ce să zic. Nu e primul care greşeşte. Dacă nu greşea nu avem morşi acuma”, Adrian Moş, de la Biroul Poliţiei Austostrăzi. 
 

UPDATE Poliţiştii l-au identificat pe proprietarul maşinii care a provocat accidentul de pe A1. Este vorba de un bărbat de 43 de ani, Adrian Ioan Vasiliu, din comuna Tomeşti, sat Româneşti. Poliţiştii vor stabili dacă acesta s-a flat la volan, dar deocamdată omul este de negăsit.  

Şofer fugit

Doi oameni au murit şi doi copii, de şase şi nouă ani, au ajuns în comă la spital, în urma unui teribil accident care a avut loc pe Autostrada Vestului, între Traian Vuia şi Timişoara (la nodul rutier de la Balinţ). Doar tatăl copiilor a scăpat nevătămat.

Şoferul care a provocat accidentul a intrat pe contrasens pe autostradă, unde a rulat aproximativ 13 kilometri. După accident, acesta a dispărut de la faţa locului, iar poliţiştii încearcă să-l găsească.

„În jurul orei 04.35, am fost solicitaţi să intervenim la un accident rutier pe autostrada A1, km 447, sensul de mers Traian Vuia-Timişoara. În accident au fost implicate două autoturisme. Într-un autoturism se aflau trei adulţi şi doi copii, dintre care doi adulţi încarceraţi, care au fost ulterior declaraţi decedaţi, iar cei doi copii (şase şi nouă ani) au fost transportaţi la spital inconştienţi, stare comatoasă, împreună cu cel de al trelea adult (tatăl copiilor) care nu a necesitat îngrijiri medicale. 

Despre persoanele din cel de-al doilea autoturism nu se cunosc datele deoarece au părăsit locul accidentului. 
 

S-a intervenit cu două autospeciale cu modul de descarcerare, o autosanitară SMURD şi 14 subofiţeri, trei ambulanţe SAJ, echipaj de poliţie”, au transmis cei de la ISU Timiş.

Accident A1

Citiţi şi:

Tragedie la echipa de copii CSC Ghiroda, după ce au câştigat turneul de la Constanţa. Unul dintre micuţi a murit, celălalt este la Terapia Intensivă

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite