Absent de la întâlnirea premierului cu edilii de rangul său, primarul Timişoarei cere o întâlnire separată: „Eu sunt primarul viitoarei Capitale Culturale”

Absent de la întâlnirea premierului cu edilii de
rangul său, primarul Timişoarei cere o întâlnire separată: „Eu sunt primarul viitoarei Capitale Culturale”

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu cere o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă

Premierul României s-a întâlnit în urmă cu aproximativ o săptămână şi jumătate cu primarii oraşelor reşedinţă de judeţ. Aflat la Viena, primarul Timişoarei a lipsit de la întâlnirea cu Viorica Dăncilă. Robu susţine că îi va cere premierului o întâlnire separată. „Eu sunt primarul viitoarei Capitale Europene a Culturii”, a spus Robu.

Ştiri pe aceeaşi temă

După instalarea Vioricăi Dăncilă în funcţia de premier al României, primarul Timişoarei Nicolae Robu a declarat că aşteaptă ca prim-ministrul să se instaleze şi va solicita o întrevedere pentru a discuta proiectele Timişoarei care trebuie susţinute cu bani de la Guvern. În urmă cu aproximativ o săptămână, premierul Viorica Dăncilă i-a convocat la o întâlnire pe primarii oraşelor reşedinţă de judeţ. Aflat la Viena, Robu a lipsit. Edilul crede că nu a pierdut mare lucru.  

Am fost informat că va avea loc o întâlnire între prim-ministrul şi primarii oraşelor reşedinţă de judeţ, dar nu aveam cum să particip şi nu la întâlniri de genul acesta se dau banii. Banii se dau pe anumite programe guvernamentale, prin proiecte şi nu prin mici înţelegeri, că banii daţi prin mici înţelegeri sunt în afara legii. Noi avem depuse solicitări, avem depuse documentaţii pentru câteva obiective care sunt în jurisdicţia Guvernului. Asta vrem. Nu vrem altceva. Atât vrem. Nu vreau să îmi dea Guvernul bani ca să fac pasajul Solventul. Guvernul trebuie să dea bani pentru acele lucrări de interes major pentru Timişoara care sunt de interes regional şi pentru care municipalitatea nu poate să dea ia bani. Centura nu poate să o facă primăria, spitalul regional nu îl poate face primăria, trebuie să îl facă Guvernul prin Ministerul Sănătăţii”, a spus Robu.

Primarul Timişoarei a declarat că îi va solicita Vioricăi Dăncilă o audienţă în care să discute ca de la premier la primarul unui oraş care va fi Capitală Europeană a Culturii. „Eu ştiu cum sunt astfel de întâlniri (n.r. cum a fost cea dintre primarii oraşelor reşedinţă de judeţ şi premier). Sunt foarte binevenite pentru cunoaştere directă, pentru luare la cunoştinţă a unor probleme. Eu sunt primarul viitoarei Capitale Europene a Culturii şi din această postură îi cer doamnei prim-ministru, şi o să-i cer în curând (n.r. oficial), o audienţă în care să discutăm problemele unui oraş care va reprezenta România din această postură. Este cu totul altceva. Sunt angajamente luate de Guvern şi ele trebuie luate. Vreau să o conving pe doamna prim-ministru, că nu cunoaşte problemele locale, că pentru Timişoara, având în vedere şi că va fi Capitală Culturală, este esenţial să fie gata centura ocolitoare până în 2020 pentru că noi avem acum 300.000 de turişti şi se estimează că o să avem în anul 2021 un milion şi jumătate de turişti. Acei oameni cu ce impresie ar pleca din Timişoara dacă la tururile turistice pe care le-ar face şi-ar pierde timpul în ambuteiaje. Oricâte îmbunătăţiri am aduce noi, municipalitatea, câtă vreme nu scoatem traficul greu din oraş, tot aglomeraţie o să fie”, a declarat Robu.

 

citeste totul despre: