A şaptea ediţie a Festivalului de Muzică Veche începe în această săptămână la Timişoara

A şaptea ediţie a Festivalului de Muzică Veche începe în această săptămână la Timişoara

Muzica va suna ca acum sute de ani

La sfârşitul acestei săptămâni începe o nouă ediţie a Festivalului de Muzică Veche Timişoara. Evenimentul este organizat de Societatea „Musica Antica", în colaborare cu Filarmonica „Banatul" şi autorităţile locale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivalul începe duminică, la Domul Catolic din Piaţa Unirii, unde la ora 20.00 puteţi asculta un recital de orgă, cu muzică de J. S. Bach, în interpretarea lui Steffen Schlandt. Festivalul se întinde pe durata a zece zile, timp în care în fiecare seară timişorenii vor putea asculta muzică veche, la Dom, la Biserica Lutherană de la Punctele Cardinale sau la la Filarmonică. La Festivalul de Muzică Veche Timişoara 2012 participă, pe lângă interpreţi autohtoni,  invitaţi din Austria, Norvegia, Anglia, Olanda, Italia, Germania, Belgia şi Serbia.

Înfiinţată în 2005, Societatea „Musica Antica" a condus o activitate de pionierat în vestul României, axată pe promovarea creaţiei muzicale a secolelor XIV - XVII, interpretată în manieră istorică, pe instrumente de epocă (originale şi replici), căutând să restituie publicului larg savoarea şi parfumul Europei altor vremuri.

Munca depusă de organizatori are şi ecouri internaţionale, Festivalul de Muzică Veche de la Timişoara fiind inclus, odată cu această ediţie, în REMA (Reseau Europeen de Musique Ancienne - Reţeaua Europeană a Festivalurilor de Muzică Veche). REMA a luat fiinţă în anul 2000 şi a adunat până acum sub „umbrela" sa aproape 70 de festivaluri de profil, dintre care două din România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările