Un bărbat a prezentat poliţiştilor un act de identitate din ducatul lui Glad. „Geto-dacul“ a fost sancţionat drastic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amendă Poliţia Locală Timişoara FOTO Polcomtim.ro
Amendă Poliţia Locală Timişoara FOTO Polcomtim.ro

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie Rutieră au amendat un bărbat depistat în mai multe rânduri încălcând legislaţia circulaţiei rutiere şi care a refuzat să îşi dea datele de identificare reale.

Cel în cauză are 47 de ani, este din Timişoara, şi a fost surprins de şase ori anul acesta staţionând cu o maşină Hyundai, cu numere de Hunedoara, în locuri interzise în zona centrală a municipiului Timişoara, în Piaţa Libertăţii şi pe strada Carol Telbisz. 

Bărbatul a încercat să scape de sancţiuni în momentul în care a fost depistat de poliţiştii locali legitimându-se cu un ”Act de identitate conform cu Certificatul Medical Constatator al Născutului Viu”, care prezintă fotografie, dar nu are datele de identificare reale. Prin acest act, bărbatul susţine că este din neamul "tracia, geţia, dacia" şi provine din ducatul lui Glad (formaţiune statală localizată pe teritoriul Banatului istoric, în prima jumătate a secolului al X-lea).

Cel în cauză a fost însă identificat şi sancţionat atât pentru staţionare în locuri interzise, cât pentru refuz de legitimare şi pentru adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, adunând sancţiuni în valoare de 3885 lei. 

Amendă Poliţia Locală Timişoara

“Din constatările Poliţiei Locale este posibil să mai fie cazuri de acest fel, cei care se legitimează cu astfel de documente false fiind mai mulţi, dar atragem atenţia că vor fi luate măsurile legale de fiecare dată, poliţiştii locali având dreptul şi posibilitatea de a-i identifica şi sancţiona drastic pe cei care nu respectă prevederile legale”, au transmis cei de la Poliţia Locală Timişoara.

Amendă Poliţia Locală Timişoara


 

Cazul acestui bărbat nu este singular. Există chiar o comunitate în România care cere eliberarea de carte de identitate fără CNP, să nu mai fie urmăriţi de statul român.

„Niciodată nu a arătat actul real. Nici permisul de conducere. Nu poţi să-l amendezi doar după numărul maşinii. Posibil ca maşina să fie pe numele altcuiva. Dacă nu arată documentele ei cred că nu pot fi identificaţi. E drept că ne-au pus la lucru. Colegii mei l-au căutat după fotografie, din baze de date, au folosit metode specifice...Nu ai ce să-i faci până nu-l identifici. Să faci scandal în stradă nu are rost. Oricum îl găsim”, a mai spus Dana Seracin. â

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite