Ştiaţi că şi anvelopele noi au termen de valabilitate? Degeaba le cumpăraţi dacă au expirat: „Nu mai sunt sigure în trafic”

Ştiaţi că şi anvelopele noi au termen de valabilitate? Degeaba le cumpăraţi dacă au expirat: „Nu mai sunt sigure în trafic”

Cauciucurile din comerţ ale căror termene de valabilitate au expirat trebuie să fie distruse la centre de specialitate.

Reprezentanţii societăţii timişorene Delticom, care se ocupă cu vânzarea de anvelope pe Internet, atrag atenţia şoferilor să fie foarte atenţi la termenele de valabilitate ale anvelopelor pe care urmeză să le cumpere. Cauciucurile fac parte din produsele cu termen de valabilitate, iar odată expirate, acestea nu vor mai avea randamentul şi calităţile de care au nevoie. 
„Cauciucul este din material plastic. Acest material îmbătrâneşte. În timp îşi pierde calităţile, îmbătrâneşte. Practic, deşi sunt cauciucuri nefolosite, odată expirate termenele de valabilitate, ele trebuiesc scoase de la vânzare. Trebuie date spre distrugere la firmele specializate care recilează cauciucurile”,  a declarat Ana Maria Pop, director de marketing de la Delticom. 
Termenul de garanţie pentru anvelope este de maxim cinci ani. „Cumpărătorul trebuie să fie atent la data fabricaţie. Trei-patru ani folosesc ei caucicurile pentru rulare. Dacă au stat mult într-un depozit, deja trebuie să se întrebe de termenul de garanţie. Cauciucul este nou până la cinci ani”, a mai spus Ana Maria Pop.
 
La cauciucurile cu termenele de valabilitate expirate există riscul să apară diferite crăpături, aderenţa să fie scăzută ori au nivelul de zgomot ridicat. „Practic nu mai prezintă garanţia unui trafic în siguranţă, la fel ca şi în cazul cauciucurilor uzate care au atins limita de uzură legală”, a mai spus Pop.
 
Vă mai recomandăm:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: