Şoferul care a ucis trei oameni pe Autostrada Vestului, arestat preventiv. Nu îşi aminteşte nimic despre accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accident pe Autostrada Vestului
Accident pe Autostrada Vestului

Adrian Vasiliu, cel care a provocat, vineri, un grav accident pe autostrada Timişoara-Lugoj, în care au murit trei persoane, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

GALERIE FOTO

Adrian Vasiliu a intrat pe autostradă pe contrasens şi a provocat un cumplit accident. Trei pesoane şi-au pierdut viaţa, printre care şi un copil de cinci ani. Vasiliu a fugit imediat de la faţa locului şi a fost prins după câteva ore, lângă halta CFR Susani, în apropiere de localitatea Traian Vuia. Bărbatul de 43 de ani, din comuna Tomeşti, sat Româneşti, avea o alcoolemie de 0,39 la mie în aerul expirat.

A fost dus la audieri, iar apoi a primit un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Potrivit unor surse ale site-ului Tion.ro, Adrian Vasiliu le-a spus anchetatorilor că nu îşi mai aduce aminte nimic legat de accident.

El este acuzat de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi conducere sub influenţa alcoolului.

Nu este singurul caz în care un şofer circulă pe autostradă pe contrasens, deşi dacă se respectă indicatoarele este imposibil să se greşească. De această părere este şi fostul comisar-şef  Nicolae Istrat, acum în rezervă, membru în comisiile de examinare la examenele pentru permise auto.

„Sunt indicatoare, să mă ierte Dumnezeu, dar au ajuns într-un stadiu de ignoranţă şi lipsă de educaţie încât nu le mai pasă nici de indicatoare. Dacă vedem drumul în faţa noastră, ca boul, mergem pe el. Acolo sunt indicatoare şi trebuie să le cunoaştem semnificaţia. Nu este caz singular. Mai sunt cazuri în care unii merg pe contrasens. Unii mai cu moţ. Avem o atitudine de ignorare a regulii. Cred că e o problemă socială, îi deranjează orice regulă, orice obligaţie. Nu se poate trăi aşa. Există reguli. Şi când te pui la masă sunt reguli, nu începi prima dată cu prăjitura, ci cu supa. Aşa şi pe drumul public. Acolo sunt indicatoare ce trebuie respectate. Dar am ajuns la o lipsă acută de educaţie. De educaţie civică. Şi educaţia rutieră lasă mult de dorit. Nu este suficient să faci 22 de puncte la un chestionar şi eşti şofer. Până şi aceste chestionare se pt învăţa mecanic, pe Internet”, a declarat Nicolae Istrat. 

De aceeaşi părere sunt şi poliţiştii de la Biroul Autostrăzii Nădlac-Deva. 

„Dacă se respectă semnalizarea rutieră, nu ai nicio problemă. Nu există probleme de sistematizare, de vizibilitate şi semnalizare rutieră. Sub nicio formă. Cu siguranţă nu a respectat semnele. Sunt acolo

indicatoare, tot felul de semne care nu îşi permit să faci prostia asta. A greşit, ce să zic. Nu e primul care greşeşte. Dacă nu greşea nu avem morţi acuma”, a declarat Adrian Moş, de la Biroul Poliţiei Autostrăzii Vestului. 

Citeşte şi:
 

UPDATE Grav accident pe Autostrada Vestului provocat de un şofer care a mers pe contrasens. Trei persoane au murit


Tragedie la echipa de copii CSC Ghiroda, după ce au câştigat turneul de la Constanţa. Unul dintre micuţi a murit, celălalt este la Terapia Intensivă

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite