Şoferi amendaţi pe bandă rulantă pentru că îi înjură pe poliţişti şi refuză să prezinte documentele de identificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai de la începutul acestei luni, poliţiştii locali din Timişoara au aplicat 84 de sancţiuni pentru şoferii care încearcă să-i intimideze sau nu le dau datele de identificare.

Există cazuri în care poliţiştii locali din Timişoara se confruntă în teren cu situaţii în care şoferii sunt surprinşi că încalcă legea, iar apoi, nemulţumiţi de faptul că au fost depistaţi, fie adresează cuvinte şi expresii jignitoare oamenilor în uniformă, fie refuză să dea detalii despre identitea pe care o au. 

Cu toate acestea, şoferii care încearcă să-i intimideze sau nu le dau datele de identificare poliţiştilor nu rămân nepedepsiţi.

Numai de la începutul acestei luni, poliţiştii locali din Timişoara au aplicat 84 de sancţiuni pentru astfel de fapte. 

Un astfel de exemplu este cel al lui B.R.M., de 49 de ani, din Timişoara, care, aflat în trecere pe lângă staţia taxi din zona Piaţa Badea Cârţan, şi observând poliţiştii locali care aplicau autocolante autovehiculelor parcate neregulamentar, s-a oprit cu Dusterul în dreptul lor şi a început să-i înjure şi să-i ameninţe pe poliţişti.

Ulterior, când a fost oprit a refuzat să îşi dea datele de identificare sau să se legitimeze. 

Pentru gestul său s-a ales cu sancţiune de 1.500 lei conform Legii 61/1991 republicată. 
 

Imagine indisponibilă

Cel în cauză figurează în baza de date a Poliţiei Locale cu alte cinci sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale legislaţiei privind oprirea şi staţionarea. 

„Poliţia Locală Timişoara atrage atenţia că, potrivit Legii 61/1991 republicată, refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima, cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia juristificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, precum şi săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva bunurilor şi acestora, de natură să tulbure ordinea ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice se sancţionează cu amenzi mari”, spune Dana Seracin, purtătăroul de cuvânt al Poliţiei Locale din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite