Şocul proprietarului unei crame care trimitea marfă până şi în China: „Vânzările au scăzut la jumătate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doru Hursasciuc, proprietar al unei crame din Timiş FOTO Crama Dealul Dorului
Doru Hursasciuc, proprietar al unei crame din Timiş FOTO Crama Dealul Dorului

Proprietarul unei crame din judeţul Timiş, care avea contracte de livrare a vinurilor inclusiv în China, susţine că pandemia i-a afectat drastic vânzările, forţându-l să deschidă un magazin online.

„Veniturile s-au redus considerabil pentru că o mare parte din piaţa de desfacere a dispărut. Nu mai pot fi organizate festivaluri, livrările către HoReCa au scăzut considerabil, iar Asia a redus importurile de vin din zona europeană, odată cu declanşarea pandemiei de COVID-19. Practic, cramele mici funcţionează la limita supravieţuirii şi este greu de crezut că vor rezista în acest fel, pe termen lung”, arată reprezentanţii Cramei Dealul Dorului, din Silagiu, judeţul Timiş.

Proprietarii cramei arată că în perioada februarie 2020 -septembrie 2020 vânzările au scăzut cu aproximativ 50 la sută, singurele puncte de vânzare care au rămas în picioare fiind magazinele proprii şi supermarketurile, dar şi aici s-au înregistrat scăderi.

„Perioada verii şi începutul de toamnă, de obicei, aduceau o activitate de nedescris în cramă. Eram solicitaţi la numeroase festivaluri, livram către China, distribuitorii ne cereau stocuri mari de vin pentru a le livra, acum suntem şocaţi de această linişte. Este dificil să rezişti în asemenea condiţii, mai ales că activitatea restaurantelor a fost restrânsă şi mai mult decât era. Cea mai importantă pierdere este a pieţei asiatice, despre care nu ştim dacă vor mai fi reluate legăturile comerciale“ susţine Doru Husarciuc, proprietarul cramei Dealul Dorului, din Timiş.

Reprezentanţii cramei au mai anunţat că pentru a acoperi pierderile au deschis un magazin online, aceasta fiind „cea mai logică mişcare în condiţiile actuale”.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Podgoriile din Banat, cunoscute în întreaga lume

Îşi ţineau maşinile pe trotuar ca să-şi amenajeze o cramă pe sub mai multe garaje. Descoperire incredibilă la Cluj

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite