Şmecherie marca Primăria Timişoara: Au mutat pădurea în oraş, pentru a rezolva problema spaţiului verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şmecheria din vechea administraţie a ţinut. Poluarea din Timişoara s-a redus semnificativ
Şmecheria din vechea administraţie a ţinut. Poluarea din Timişoara s-a redus semnificativ

Reprezentanţii Primăriei au găsit o soluţie şmecheră pentru a scăpa de amenziile pentru că nu asigură 24 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor

În urmă cu câteva luni, primarul Timişoarei a dat dispoziţie pentru o nouă campanie de tăiere de copaci în oraş, pe motiv de cosmetizare. Numeroşi timişoreni s-au plans de faptul că “specialiştii” de la Horticultură au chelit copacii din faţa caselor lor, lăsând în urma lor doar cioturi.

Primarul a declarat război şi plopilor, pe care doreşte să îi taie! Spune să nu ne facem griji, pentru că ritmul plantărilor de arbori este amenţitor. 

Până una alta, ce se vede este că spaţiul verde din Timişoara se reduce pe zi ce trece.

Capitala Banatului trebuie însă să se alinieze cerinţelor UE, ier municipalitatea este obligată să ofere 24 de metri pătraţi de de spaţiu verde pe cap de locuitor. 

În realitate, Timişoara are doar 17 metri pătraţi!

De unde să scoată Primăria spaţii verzi dacă în oraş continuă tăierea arborilor? 

Inventivi specialişti de primărie au găsit rapid o şmecherie să scape de amenzi. Este vorba de o manevră făcută pe hârtie: Au pus la socoteală şi Pădurea Verde, astfel că brusc oraşul oferă 38 de metri pătraţi de spaţiu verde.

Am rezolvat statutul Pădurii Verzi, care se află la marginea oraşului. 50,7 hectare aparţin municipiului. Se află pe teritoriul Timişoarei, iar regimul ei este pădure-parc. Ca atare, din punctul nostru de vedere, intră în calculul suprafeţei obligatrorii de spaţiu verde pe cap de locuitor. Acum Timişoara oferă 37,9 metri pătraţi de spaţiu verde pe locuitori”, a anunţat viceprimarul Dan Diaconu.

Asta nu înseamnă însă că respirăm aer mai curat, iar calitatea vieţii locuitorilor este mai bună. Nu s-ar întâmpla nici dacă s-ar pune la calcul şi Pădurea de la Pişchia, nici toate pădurile din Banat. 

Şmecheria administraţiein Robu aduce aminte de cea făcută pe vremea primarului Gheorghe Ciuhandu. În 2011, nivelul de poluare din Timişoara a atins cote alarmante şi a atras atenţia Uniunii Europene. Din cauza prafului din aer, Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement pentru cinci zone din România printre care şi Timişoara.

Atunci reprezentanţii primăriei au înconjurat staţia de măsurare a calităţii aerului din Calea Şagului, cu brazi. În scurt timp, a urmat un comunicat prin care se anunţă că nivelul de poluare din zonă a scăzut foarte mult.

 

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite