Şef din Poliţie reţinut pentru moartea unui cetăţean bătut în Biroul de Investigaţii Criminale. Ofiţerul a muşamalizat cazul

Şef din Poliţie reţinut pentru moartea unui cetăţean bătut în Biroul de Investigaţii Criminale. Ofiţerul a muşamalizat cazul

Procurorii l-au reţinut pe şeful Poliţiei Gătaia FOTO Arhivă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş l-au reţinut pentru 24 de ore pe şeful Poliţiei Oraşului Gătaia, acuzat că, în urmă cu un an şi jumătate, l-a bătut pe în sediul Poliţiei pe un cetăţean care, în cădere, s-a lovit la cap, decedând la scurt timp după aceea. Poliţistul a încercat să muşamalizeze cazul, târând victima afară din sediul Poliţiei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au reuşit să desfacă iţele unui dosar foarte complicat în care şeful Poliţiei Gătaia, Disagă Daniel-Ion este acuzat că în august 2014 l-a bătut chiar în biroul de Investigaţii Criminale din Sediul Poliţiei Gătaia pe un cetăţean care a decedat ulterior. Potrivit unor surse apropiate anchetei, şeful Poliţiei Gătaia a încercat să muşamalizeze cazul, târând victima afară din postul de Poliţie. Ulterior, Disagă a declarat că nu ştie ce s-a întâmplat cu victima.

Mai multe cercetări şi analize amănunţite realizate în dosar au scos la iveală faptul că victima a fost bătută în postul de Poliţie de Disagă, acesta fiind şi motivul pentru care procurorii l-au reţinut pe poliţist, la un an şi jumătate de la producere incidentului. „În data de 09.08.2014, în jurul orei 17.30, în timp ce se afla în biroul de investigaţii criminale din sediul Poliţiei oraşului Gătaia, DISAGĂ DANIEL-ION, ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Timiş, i-a aplicat victimei I. G. aflată sub influenţa alcoolului o lovitură de pumn în zona bărbiei, lovitură în urma căreia victima s-a dezechilibrat şi a căzut apoi pe podea, iar în cădere s-a lovit cu capul de mobilierul din zonă precum şi de parchetul laminat de pe jos, suferind în acest mod un traumatism cranio-cerebral închis soldat cu hemoragie cerebrală, leziuni traumatice ce au condus apoi în scurt timp la decesul acesteia”, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş într-un comunicat de presă.      

Potrivit aceleiaşi surse, procurorii au beneficiat în realizarea anchetei de sprijinul tehnic al Directiei de Informaţii şi Protecţie Internă – Serviciul de Informatii şi Protectie Internă Timiş. Procurorii au mai precizat că fac în continuare cercetări. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: