A început la Timişoara cel mai mare festival de zmeie România FOTO

A început la Timişoara cel mai mare festival de zmeie România FOTO

Scripta Volant este o premieră în România FOTO Ştefan Both

Scripta Volant, o premieră în ţara noastră, adună la Timişoara, la Universitatea Agricolă, pasionaţii de zmeie din România, Germania, Austria, Indonezia, Ungaria şi Turcia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi a început, la Universitatea de Agronomie (de pe Calea Aradului), unul dintre cele mai mari festivalui de zmeie din Estul Europei dedicat artelor, ştiinţelor naturale şi ecologiei.

Zburători, mânuitori şi pasionaţi de zmeie îi invită pe timişoreni la o aventură de neuitat: pe parcursul festivalului vor fi organizate demonstraţii de zmeie, ateliere de scriere creativă, construcţie şi design de zmeie, jocuri şi muzică cu tema zborului, lansare de carte, dezbateri ştiinţifice privind sursele de energie alternativă.
 
Scriitorii Adina Popescu, Alexandru Potcoavă, Andrei Mocuţa, Lia Faur şi Şerban Axinte vor conduce atelierele de lectură şi scriere creativă.

Un eveniment special va avea loc vineri, 2 iunie, când va fi lansat volumul care a dat numele festivalului: "Scripta volant - O enciclopedie a zmeielor", de Şerban Foarţă. Cartea-zmeu şi zmeul-carte definesc, de altfel, conceptul de la care a pornit acest festival, transmit organizatorii.

La Scripta Volant vor veni pasionaţii de zmeie din România, Germania, Austria, Indonezia, Ungaria şi Turcia.
 
Organizatorii evenimentului sunt Fundaţia Triade şi AMA-Asociaţia pentru Managementul Artelor, în parteneriat cu Universitatea de Agronomie, Universitatea de Vest, Primăria Timişoara, CJT şi CCIAT.

Iată şi programul muzical de pe scena Scripa Volant:

 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările