Începe Timişoara Jazz Festival. Line-up special, cu o puternică componenta nordică

Începe Timişoara Jazz Festival. Line-up special, cu o puternică componenta nordică

Toboşarul norvegian Thomas Stronen FOTO Claudio Cassanova

Cea de-a 11-a ediţie a Timişoara Jazz Festival se va desfăşura de azi până marţi, la Sala Capitol şi în clubului Escape Underground Hub.

În acest an, Timişoara Jazz Festival prezentă un line-up, cu totul special, cu o puternică componenta nordică, norvegiană în special. Concertele demareză de la ora 19.00.

În deschidere va fi proiectul percuţionistului norvegian Thomas Stronen – “Time Is a Blind Guide”. Alături de Stronen mai sunt; la pian evoluează japoneza Ayumi Tanaka, la violoncel suedezul Leo Svenssin Sander, şi norvegienii Hakon Aase, la vioară, şi Ole Morten Vagan, la contrabas. 
 
A doua trupă din această seară este Red Kite (Norvegia).
 
Luni seară, iubitorii de jazz vor avea parte tot de două concerte; cu sârbii de Fish in Oil – o trupă cu o experienţă de 30 de ani în spate, şi Sinikka Langeland, o mare vedetă a scenei norvegiene.
 
În ultima zi a festivalului va avea loc o premieră absolută pe scenele din România. În cadrul concertulului susţinut de Petre Ionuţescu şi Daniel Dorobanţu, pe scena clubului Escape Underground Hub, alăturii de cei doi muzicienii consacraţi va performa, la tobe, o entitate de inteligenţă artificială. Performance-ul musical va avea loc de la ora 20.00.
 
Timişoara Jazz Festival este al treilea festival de jazz al Timişoarei, după JazzTM care se desfăşoară în vară, şi Gala Jazz-Blues, de la începutul toamnei. 
 
Timişoara Jazz Festival este organizat de Fundaţia Culturală  Jazz Banat, cea care ne dăruieşte, tot an de an şi Gărâna Jazz Festival .
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: