Începe Festivalul JazzTM 2015. În această seară: Brum, Aufgang şi legendarul Marcus Miller

Începe Festivalul JazzTM 2015. În această seară: Brum, Aufgang şi legendarul Marcus Miller

JazzTM 2015 aduce nume mari din jazzul internaţional

Azi debutează festivalului JazzTM 2015, care aduce în Piaţa Victoriei din Timişoara nume importante din jazzul mondial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Artiştii prezenţi pe scena festivalului sunt câştigători ai numeroase premii Grammy, inovatori ai scenei de jazz şi artişti români în plină ascensiune.

Festivalul începe la ora 20.00, cu trupa Brum. Formaţia a cântat în deschiderea unor concerte precum Unkle, Tricky, Sofa Surfers, Pink Martini şi Brain Damage. La sfârşitul anului 2014, cei trei muzicieni au fost nominalizaţi la categoria Best Electro, la prima ediţie a Premiilor Sunete

Urmează Aufgang, începând cu ora 20.00. Aufgang înseamnă jazz, improvizaţie, muzică electronică sau clasică, pian melodic combinat cu trance şi energia hardcore-ului, muzică abstractă cu influenţe orientale, sunete ce se adresează atât clubberilor, cât şi ascultătorilor ce preferă muzica clasică. Aufgang vor deschide pentru capul de afiş al primei seri de JazzTM, în data de 3 iulie 2015.

“Este a doua oară când venim în România. Prima dată am venit în 2011, la Bucureşti, la Festivalul Enescu. Am păstrat amintiri frumoase de la acel concert. Românii sunt foarte educaţi şi dornici să descopere muzică nouă. Ne mai amintim şi cât de calzi şi buni au fost oamenii cu noi şi suntem foarte încântaţi să revenim cu noul nostru spectacol”, au declarat ei la sosirea în Timişoara.

De la ora 22.30, pe scenă urcă Marcus Miller. Compozitor, producător şi multi-instumentalist, Marcus Miller este o legendă vie. Artistul este câştigător a numeroase premii GRAMMY, ca producător, pentru nume precum: Miles Davis, Luther Vandross, David Sanborn, Bob James, Chaka Khan şi Wayne Shorter. Laureat pentru două albume proprii la categoriile Best R&B şi Best Contemporary Jazz Album, Marcus Miller va urca pe scena festivalului, împreună cu Adam Agati, Alex Han, Brett Williams, Lee Hogans, Luis Cato şi Mino Cinelu, în data de 3 iulie 2015, de la ora 22:30, în premieră în România.

Programul JazzTM 2015

Vineri 03.07.15          20:00 Brum | 21:00 Aufgang | 22:30 Marcus Miller

Sâmbătă 04.07.15     20:00 Ana-Cristina Leonte | 21:00 The Ruff Pack | 22:30 Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz

Duminică 05.07.15     20:00 Exit OZ | 21:00 Guillaume Perret | 22:30 Dianne Reeves

Pentru buna desfăşurare a festivalului, organizatorii vor limita accesul la strada pietonală Mărăşeşti (în partea cu hotel Timişoara) din data de 3 iulie 2015, ora 5.00, până în data de 6 iulie 2015, ora 5.00. "Îi rugăm pe timişoreni să folosească, în această perioadă, traseul alternativ de pe strada Alba Iulia şi le mulţumim pentru înţelegere. Dorim ca împreună să ne bucurăm de ediţia a treia a festivalului de jazz al Timişoarei şi vă aşteptăm în Piaţa Victoriei pentru a sărbători cum se cuvine un adevărat regal muzical", a transmis Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei, din partea organizatorilor.

Citeşte şi:

VIDEO Marcus Miller, o legendă vie a jazzului, urcă pe scena JazzTM 2015

VIDEO Trupa americano-austriacă The Ruff Pack concertează la festivalul JazzTM 2015

VIDEO Un nou nume mare la JazzTM 2015. Liv Warfield din trupa legendarului Prince va concerta la Timişoara

VIDEO Dianne Reeves, primul nume mare al Festivalului JazzTM din 2015

VIDEO Un nou nume confirmat la JazzTM 2015. Saxofonistul Guillaume Perret va concerta la Timişoara

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările