În ziua eliberării Timişoarei de sub comunism, începe competiţia pentru desemnarea Capitalelor Europene ale Culturii

În ziua eliberării Timişoarei de sub comunism, începe competiţia pentru desemnarea Capitalelor Europene ale Culturii

Nicu Covaci şi Phoenix vor canta la Timişoara FOTO Adevărul

Timişoarei intră oficial în competiţia naţională şi europeană de desemnare a Capitalelor Europene ale Culturii. Pe 20 decembrie, în Piaţa Victoriei va avea loc un concert cu PhoenixTimişoarei intră oficial în competiţia naţională şi europeană de desemnare a Capitalelor Europene ale Culturii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timişorenilor li se pregăteşte pentru ziua de 20 decembrie 2012 un program comemorativ cu totul speciale, care le va aminti că în Balconul Operei, cu 23 de ani în urmă, s-a strigat pentru prima dată în România cuvântul “Libertate!”, iar Revoluţia de la Timişoara a fost începutul pentru căderea dictaturii comuniste.

Ziua de 20 decembrie 2012 va avea încă un moment important pentru evoluţia Timişoarei: începe oficial competiţia naţională şi europeană de desemnare a Capitalelor Europene ale Culturii, titlu care înseamnă un început pentru transformarea prin cultură a Timişoarei.

Concert Phoenix în Piaţa Victoriei

Pentru a marca cum se cuvine evenimentul, în Piaţa Victoriei vor avea loc o serie de concerte. În semn de apreciere pentru simbolurile oraşului, în 20 decembrie va cocerta Phoenix,. Anul acesta artiştii din Timişoara împlinesc 50 de ani de la înfiinţarea formaţiei. Programul muzical va fi de mare amploare: pe scenă vor urca nume importate ale muzicii româneşti, artişti prieteni ai trupei Phoenix.

Organizatorii evenimentului aniversar din 20 decembrie au pregătit şi un concert în premieră mondială, care se va desfăşura în incinta Teatrului Naţional Timişoara.

Pentru prima oară în cariera lor muzicală, vor evolua alături, pe aceeaşi scenă, Mike Stern şi Trilok Gurtu, într-un proiect al muzicianului Csaba Toth Bagi: “Balkan Union with Csaba Toth Bagi, Mike Stern & Trilok Gurtu”.

Proiectul muzical este un prim pas făcut de chitaristul Csaba Toth Bagi spre prezentarea rădăcinilor balcanice prin intermediul muzicii jazz.
 

citeste totul despre: