În Timişoara se construieşte o clădire de birouri pentru viitor, unică în Europa. Intrarea se va face ca la NASA, prin recunoaşterea irisului FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai modernă clădire de birouri din Timişoara este în plină construcţie. Vox Technology Park va costa 30 de milioane de euro şi va fi gata la sfârşitul acestui an.

Un studiu realizat de către Universitatea din Warwick din Marea Britanie, în colaborare cu Social Market Foundation, arată că angajaţii fericiţi înregistrează o productivitate la locul de muncă mai mare cu 12 la sută. Procentul urcă şi la peste 20 la sută pentru anumite categorii de angajaţi. 
 

Vox Tehnology Park vrea să fie mai mult decât o simplă clădire de birouri care să găzduiască simple sedii de companii. În clădirea de pe Calea Torontalului se constuieşte clădirea de birouri a viitorului, de la spaţii inteligent compartimente, la nivelul de zgomot, temperatură optimă şi amplasamentul birourilor, astfel încât toţi angajaţii să beneficieze de cât mai multă lumină naturală. 

Când angajaţii tăi prosperă, şi afacerea prosperă, iar Vox Tehnology Park va redefini mediul de lucru în vestul ţării, în contextul în care sediul unei companii a devenit un factor de retenţie a angajaţilor, dar şi un element cheie în creşterea productivităţii. Dezvoltăm proiectul de birouri al viitorului”, a spus Virgil Tornoreanu, managerul Werk Property Group, dezvoltatorul proiectului.

Se construieşte Vox Technology Park FOTO Ştefan Both

Restaurant, cafenea, sala de fitness pentru angajaţi

Proiectul va avea o zonă comercială la parterul corpurilor de clădire, va avea spaţii bancare, restaurant, cafenea şi o sală de fitness dedicată chiriaşilor. Vor exista şi mai multe săli de conferinţe. De asemenea, clădirea va încorpora o parcare subterană cu spaţii pentru biciclete şi duşuri, supravegheată video, precum şi o terasă amenajată la ultimul etaj, toate pentru a oferi un mediu de lucru confortabil şi cât mai prietenos.

Vox

Vox Tehnology Park este format din două corpuri de clădire, cu zece, respectiv şapte etaje şi va avea o suprafaţă închiriabilă de peste 26.000 de metri pătraţi. Dezvoltatorii susţin că acest centru business va oferi facilităţi unice în Timişoara, cu birouri moderne şi soficisticate. 

Se construieşte Vox Technology Park FOTO Ştefan Both


Timişoara este un mic Silicon Valey, este un oraş cu pondere foarte mare în domeniul IT/C. Am decis ca nu noi să alegem clienţii, ci ei să ne aleagă pe noi. Vrem să facem o clădire care să ajute companiile, ca angajaţii lor să îşi dorească să lucreze în acel mediu. Programatorii sunt o categorie aparte de oameni, ei vor să meargă la lucru cu bicicletele, dar nu au unde să facă un duş după ce ajung la muncă. Îşi doresc să facă fitness, dar nu ajung după lucru. Aici vor avea şi duşuri, vor avea şi sală de fitness. Această clădire este gândită pentru viitor. Spre exemplu, locurile de parcare vor avea şi sisteme de reîncărcare a maşinilor electrice”, a mai spus Virgil Tornoreanu. 

Vox

Identificarea se face cu biometrie

Una dintre cele mai interesante facilităţi va fi accesul în clădire, în lift, pe etaje sau în birouri, care se va face prin semnătură biometrică. Oamenii se vor identifica cu biometrie, o metodă de recunoaştere unică pe baza unor trăsături fizice. Biometria prin metode fiziologice sunt legate de formele corpului, includ amprente, geometria mâinii, recunoaşterea feţei sau recunoaşterea irisului. Va fi singura clădire de birouri din Europa care are o astfel de facilitate.

image


 

Noua clădire va fi constuit după standardele internaţionale BREEAM, care ţine cont de eficienţa energetică ridicată, costuri reduse pentru companiile care îşi vor desfăşura activitatea aici.

Vox

Grupul de companii Werk dezvoltă proiecte industriale şi civile de 14 ani. Au dezvoltat în ultimii ani peste 700 de apartamente şi zeci de mii de metri pătraţi de hale industriale, spaţii hoteliere şi de birouri.

Vox
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite