În plină criză a căldurii, Dominic Fritz anunţă măsuri anti-caniculă: „Readucem verdeaţa în Piaţa Libertăţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografia publicată de Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook FOTO Lucian Muntean
Fotografia publicată de Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook FOTO Lucian Muntean

În timp ce compania de termoficare din Timişoara este într-o situaţie dramatică, Dominic Fritz anunţă un proiect menit să reducă „disconfortul termic” pentru cei care ajung, vara, în Piaţa Libertăţii din Timişoara.

Compania de termoficare din Timişoara nu reuşeşte, din cauza problemelor financiare, să asigure căldura în parametri normali. În casele celor racordaţi la Colterm, dar şi în instituţiile publice care se încălzesc în sistem centralizat, temperaturile sunt sub parametri. Una dintre cele mai grave situaţii este la Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal Timişoara, acolo unde bolnavii au îndurat frigul.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal a declarat pentru „Adevărul” că joi dimineaţa temperaturile din saloane au mai crescut, dar tot sunt saloane în care sunt 15 şi 17 grade.

Acesta este contextul în care primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a postat pe pagina sa de Facebook o imagine în care mai mulţi oameni se adăpostesc de căldură, la umbra unui copăcel din Piaţa Libertăţii.

„Readucem verdeaţa în Piaţa Libertăţii. Lucrăm la bugetul pentru anul acesta şi unul dintre capitolele la care vor fi alocaţi mai mulţi bani este cel al plantării de arbori, de mari dimensiuni, în mai multe zone din oraş. Este continuarea acţiunii de plantare pe care am început-o în toamna trecută, în câteva cartiere timişorene. Unul din locurile în care vom face plantări anul acesta este Piaţa Libertăţii care din cauza unor amenajări nefericite produce disconfort termic în fiecare vară, celor care trec pe aici”, a anunţat Dominic Fritz, pe Facebook.

Pe lângă aprecierile primite pentru înlocuirea copacilor din Piaţa Libertăţii, primarul Dominic Fritz a primit şi critici. „Nu vrei să laşi lumea nici măcar vara să aibă parte de căldură”, a comentat, ironic, Horia C. „Suuper! Căldură şi apă caldă pe când? Tot la vară?”, a comentat  un alt internaut.

Scrisoarea deschisă trimisă de Dominic Fritz lui Nicolae Ciucă

Cu o zi înainte, într-o scrisoare deschisă transmisă premierului Nicolae Ciucă, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a cerut intervenţia de urgenţă a Guvernului pentru ajutorarea companiei de termoficare Colterm, aflată într-o situaţie disperată. Primarul Timişoarei spune că e nevoie de intervenţia urgentă a Guvernului pentru evitarea unei „catastrofe”.

Ulterior, subprefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a anunţat că Guvernul a transferat peste 15,4 milioane lei reprezentând aplicarea retroactivă a schemei de compensare pentru consumul de gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022. „Banii vor fi în trezorerie şi vor asigura liniştea abonaţilor Colterm cel puţin până la începutul lunii februarie.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Un om obişnuit să îndure frigul, numit director tehnic Colterm. Amenda istorică luată de companie în mandatul său

Amenda uriaşă primită de compania de termoficare din Timişoara provoacă o nouă dispută în coaliţia PNL-USRPLUS

De ce au menţinut judecătorii cea mai mare amendă din istoria Timişoarei: peste 20 de milioane de euro

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite