Zilele Inimii CORDISPED, „Adoptă o inimă de copil!”

Zilele Inimii CORDISPED, „Adoptă
o inimă de copil!”

Campania "Adopta o inima de copil!" FOTO:http://radiovesteabuna.ro

La început de octombrie în Târgu-Mureş au loc Zilele Inimii şi Ziua Porţilor Deschise la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu-Mureş. Evenimentul este organizat de IUBCvT împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, în perioada 1 – 4 octombrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Suita de evenimente care vor avea în centrul atenţiei “inima” se vor desfăşura în acest an sub un nou slogan “Adoptă o inimă de copil”, pentru că în România se nasc anual peste 1000 de copii cu malformaţii cardiace, iar 900 dintre ei necesită intervenţii chirurgicale până la vârsta de un an.

Managerul IUBCvT Târgu-Mureş, prof. dr. Klara Brînzaniuc, a declarat, vineri, 2 octombrie, la deschiderea oficială a campaniei „Adoptă o inimă de copil”, că sănătatea inimii trebuie menţinută prin intermediul mai multor factori şi anume: medici, cercetători, până la fundaţii naţionale şi internaţionale.

Marcarea la Târgu-Mureş, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş şi a Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş, a Zilei Mondiale a Inimii, în contextul unei manifestări generoase derulate pe parcursul a patru zile în cadrul proiectului POSDRU „Competitivitate pentru inima copiilor noştri: cardiologie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică”, constă în evenimente specifice activităţilor de formare a specialiştilor implicaţi în cardiologia şi chirurgia cardiovasculară pediatrică prin activităţi şi dezbateri specifice unor probleme mai delicate, mai nou în specialitatea acestora, împreună cu invitaţi din ţară şi din străinătate, reprezintă cea mai mare parte a evenimentului.”  a declarat prof. dr. Klara Brînzaniuc.

lniţiativa IUBCvT şi UMF Tirgu Mureş va angrena în aceste zile atât grupuri de elevi, copii sau studenţi care vor vizita lnstitutul probabil pentru prima data, cât şi copii care au avut nevoie de intervenţia doctorilor în trecut.

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tîrgu Mureş a câştigat proiectul de dezvoltare instituţională în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane. Proiectul, intitulat: Competitivitate pentru inima copiilor: cardiologie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică – CORDISPED, a primit o finanţare de 21.619.094,88 lei (4,74 milioane de Euro). Scopul acestui proiect este de a îmbunătăţi asistenţa medicală în chirurgia cardiovasculară şi cardiologia pediatrică prin formarea resursei umane şi prin investiţii în aparatură medicală şi în echipamente destinate instruirii personalului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările