Vieţi salvate prin prelevarea organelor unei femei aflate în moarte clinică

Vieţi salvate prin prelevarea organelor unei femei aflate în moarte clinică

FOTO Arhivă Adevărul

Mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat, duminică, 12 decembrie, ficatul şi rinichii de la o pacientă aflată în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, este vorba despre o femeie de 65 de ani, internată în Secţia Clinică ATI. 

Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.
 
Transplanturile organelor prelevate de la Târgu Mureş au fost realizate în noaptea de duminică spre luni, 12 spre 13 decembrie 2021. 

Mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă în aceste momente, cu atât mai dificile ţinând cont de contextul epidemiologic actual şi de toate măsurile de protecţie împotriva SARS-CoV2, aducând o nouă şansă la viaţă altor persoane - precizează medicii.
 
Prelevarea de organe realizată în cursul acestei zile este a şaptea din anul 2021, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.  
 
Medicii reamintesc faptul că donarea de organe este gratuită şi benevolă, că se face numai în scop terapeutic şi că orice persoană poate salva viaţa unui alt semen prin gestul său.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările